11 januari 2022

Etappe 9: Wadi Ad-Dawasir > Wadi Ad-Dawasir

[update 15:15] Redelijke dag vandaag, het lijkt erop dat Maik en Rob een minuut of 20 verloren hebben in het laatste deel waardoor ze gelijk 5 plaatsen lager uitkomen. Verder geen spektakel zo te zien, en de Hilux rolt ook inmiddels het bivak in Wadi Ad-Dawasir in voor de dagelijkse check-ups.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
56 277 WILLEMS (NLD) 03:27:17 + 01:04:09

Het is duidelijk dat het aantal kilometers vandaag zeker niet het meeste is van deze rally, in afstand is dit namelijk de kortste dag. De start zal wat later zijn dan gebruikelijk om de deelnemers die gisteren laat waren de kans te geven bij te komen. Het lijkt wat dat betreft mee te vallen trouwens, maar we moeten niet vergeten dat na de proef nog een kleine 300 km verbinding af te leggen was. 

Deze etappe zal niet zoveel zand bevatten maar desondanks zeker weer wat uitdagingen op het gebied van navigatie. Rob moet er dus god bij blijven vandaag, dan blijven de mannen doorschuiven richting die top 40 in het algemeen klassement. We gaan de bergen ook nog wat zien, en weer een heleboel snelle paden. Ondanks wat de organisatie schrijft is de verwachting toch wel dat het een relatief korte etappe zal zijn met een gemiddeld vrij hoge snelheid, met waarschijnlijk ook niet al teveel verschil tussen de deelnemers. Maar dat zullen we moeten afwachten.

Verbinding Special stage
203 km 287 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
52 277 Willems / Van Pelt 12:18:30 10:18:30

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.