Het team

In Le Dakar 2024 zal het inmiddels welbekende oranje Bastion Hotels Dakar Team in actie komen met een nieuwe Overdrive Hilux T1+ rallyauto en de vertrouwde GINAF assistentietruck. Ook gaat er dit jaar, na jaren met 5 man, een zesde teamlid mee: Theo, die als kok zal optreden. Ook is Gert-Jan weer terug als monteur op de Hilux, nadat hij vorig jaar moest overslaan. De auto wordt wederom, en inmiddels voor de 10e Dakar, bemand door Maik en Rob. Voor de gelegenheid dus een gloednieuwe auto, de derde Hilux voor Maik en Rob. Na de rally van vorig jaar bleek toch wel dat de nieuwere auto's zoveel voordelen hadden (grotere veerweg, grotere wielen) dat het eigenlijk wel ploeteren werd met de Hilux van toen. Dit jaar staan de mannen dus met zo'n T1+ auto aan de start, uiteraard in oranje. De auto is al beproefd in de Rallye du Maroc in oktober, toen was hij echt gloedjenieuw dus niet eens bestickerd - dus de mannen komen beslagen ten ijs in dit nieuwe rallymonster.

Onze GINAF 4x4 assistentietruck is er weer bij, die rijdt van bivak naar bivak en er is nog een extra Hilux om de teamleden te vervoeren en eens een boodschapje te doen. Achter de GINAF hangt een flinke trailer die dienstdoet als slaap- en verblijfsruimte. Dat is vooral heel fijn in het noordelijk deel van het land waar het 's avonds en 's nachts enorm afkoelt, richting het vriespunt zelfs. Buiten zitten op een klapstoeltje is dan geen pretje en dat hoeft niet meer. De trailer kan gelijk gebruikt worden om de beide Hiluxen te stallen tijdens de overtocht met de boot.

Onze voertuigen tijdens Le Dakar 2024:

  • 1 rallyauto, Overdrive Hilux T1+, voor Maik Willems en Rob van Pelt
  • 1 GINAF 4x4 assistentietruck. Dit voertuig rijdt als assistentie van bivak naar bivak met monteurs, veel reserveonderdelen en gereedschap.
  • 1 Toyota Hilux. Deze auto rijdt ook de assistentieroute van bivak naar bivak en vervoert de monteurs.

‚Äč