3 januari 2022

Etappe 2: Ha'il > Al Artawiyah

[update 17:20] Vandaag toch een wat andere dag dan gister. De mannen hebben een constant tempo gehad, nooit grote problemen gezien en mooi naar de finish gerold. Inmiddels zijn ze al even onderweg naar het bivak wat een paar honderd kilometer sturen is. Het marathonbivak was dichtbij geweest, maar helaas. Straks het hele verhaal hier! 

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
54 277 WILLEMS (NLD) 04:46:41 + 01:21:41

We gaan vandaag wederom duinen zien, en behoorlijke hoeveelheden ook. Het zet de toon voor de rest van deze editie, waar veel zand in gepland is. Wat in ieder geval anders is, is de finishplaats of eigenlijk de bivakplaats. Er was een marathonetappe gepland met een marathonbivak in Al Artawiyah, waar dus geen assistentie aanwezig is en Maik en Rob het zelf moeten rooien als er wat is. Wat dus ook betekent dat je maar 3 reservewielen hebt voor 2 etappes en meer van dat soort beperkingen. Door de regenval van de afgelopen tijd is het marathonbivak onbruikbaar en is dat onderdeel dus ook afgelast. Maik en Rob mogen na de 339 km special dus naar een normaal bivak, in Al Qaisumah (wat ook de bivakplaats is van etappe 3).

Toch wel jammer, een marathonetappe brengt altijd wat extra spanning en als je geen trammelant hebt kun je mooi profiteren. Of je kunt natuurlijk pech hebben. Dit jaar zit hij er dus niet meer bij helaas, we gaan zien wat het Maik en Rob zal brengen (en of ze een stijgende lijn kunnen gaan opzetten in het algemeen klassement). 

Verbinding Special stage
246 km 339 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
59 277 Willems / Van Pelt 11:54:00 09:54:00

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina