7 januari 2019

Etappe 1: Lima > Pisco.

[update 22:50] En even wachten later blijkt inderdaad dat er een aantal deelnemers sneller van start zijn gegaan. Uiteindelijke finishplaats is 54e vandaag.

[update 21:02] De mannen zijn aan de meet, keurig rustig aan gedaan en een voorlopig 40e tijd. Zal misschien nog wat zakken doordat er nog veel mensen onderweg zijn, maar dat maakt echt niet uit op zo'n eerste dag.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
40 339 WILLEMS (NLD) 01:24:48 + 00:23:07

[update 19:00] Er is wat vertraging, de auto's zouden 1 uur en 15 minuten later van start gaan. Dat zou betekenen dat de eerste auto's bijna onderweg zijn, voorlopige start voor Maik en Rob wordt dan 19:49 voorlopig. Er schijnen problemen met de GPS te zijn.


Het gaat eindelijk beginnen. Na dagenlang hangen, wachten en stempels scoren kunnen we nu van start. De eerste proef is relatief kort, maar wie de eerste van vorig jaar nog kan herinneren moet je je daar nooit op verkijken. Vorig jaar was de eerste etappe 31 km en vielen er al een aantal mensen uit, en nog meer mensen verloren uren door foutjes. Dan is de lol er al een eind af natuurlijk. Dat gaan we dus proberen te voorkomen!

Eerst een flink stuk 'over het asfalt' en langs de kust rijden om uit de buurt van Lima te komen, en daarna dus de korte special. De website van de organisatie verraadt erg weinig informatie over de special, andere jaren hadden we kaartjes en hoogteprofielen maar dit jaar moeten we het zonder die zaken doen. 

Verbinding Special stage
247 km 84 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
36 339 Willems / Van Pelt 12:34:00 18:34:00

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina