9 januari 2014

Etappe 5: Chilecito - Tucumán

[update 07:00] Helaas geen nieuws nog! Mannen zijn dus nog onderweg in deze etappe. Beide hebben al wel een starttijd gekregen voor de etappe van vandaag, maar daar hebben we nu even niets aan. Het verhaal ging al dat de etappe niet te doen is als het donker wordt, en doordat beide een eind naar achteren in het klassement rijden is de proef nòg zwaarder. Heb ook geen bericht ontvangen van de mannen, dus op het moment weet ik even niets. In de live timing is te zien dat de GINAF onderweg is naar WP5 en de RAV op de verbinding zit, maar het zou goed kunnen dat deze posities niet meer up to date zijn. Hopelijk later meer nieuws.

[update 23:45] Eindelijk dan ook de GINAF voorbij WP4, terwijl de RAV ook nog lekker verder boendert en die WP5 zojuist behaald heeft. Dat betekent dat Maik en Rob een beetje kunnen ontspannen op een km of 100 snelweg, en dat ze daarna nog 100 km te gaan hebben. De dag van vandaag wordt door de mensen die finish hebben gehaald al omschreven als een echt hele zware dag, en voor het Bastion Hotels Dakar Team geldt dat absoluut ook. Tijden zijn onder toegevoegd.

[update 23:10] Wat een dag vandaag. De etappe van de motoren en quads werd ingekort tot de neutralisatie, en voor de auto's en trucks liep deze tot CP1 wat ook ongeveer 100 km scheelde. Het bleek een enorm zware dag, werkelijk iedereen leek in problemen te komen en zo ook het Bastion Hotels Dakar Team. Maik begon erg goed, won 60 posities op het eerste waypoint maar verloor daarna zo'n 1,5 uur. De GINAF startte weer gelijk en is dus in de buurt geweest. Toen ging het een tijdje prima, tot het tussen WP3 en WP4 weer verkeerd ging en het uren duurde voor de mannen weer op de radar kwamen. Op dit moment is de GINAF nog niet bij WP4, maar die wordt eigenlijk snel verwacht, ik denk dat die nog steeds bij elkaar in de buurt zijn. Bij WP5 begint de neutralisatie van een km of 110, en daarna is het nog ongeveer net zo ver tot de finish in de buurt van WP8. Ik vrees dat het nog wel even gaat duren voor de mannen binnen zijn

WP4

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
74 452 WILLEMS (NLD) 08:08:59 +05:38:41
49 546 OFFRINGA (NLD) 08:47:09 +05:59:26

 


Vandaag start het hele veld weer vanaf dezelfde plek, en rijdt ook iedereen dezelfde etappe. Wederom een enorm lange dag met een km of 900, waarvan meer dan de helft in de special. Deze special is, net als gisteren, weer in tweeën geknipt met een geneutraliseerd deel ertussen. Helemaal aan het begin is al een stuk duinen, dus als je daar in de problemen komt moet je nog heel erg ver erna.

Het nieuwsbericht van gisteren laat nog even op zich wachten door de late binnenkomst van gisteren. Om een uur of 3 waren de mannen aan de finish, maar daarna moest er nog 170 km gereden worden voor ze in het bivak waren. Met een beetje geluk blijft de live timing werken zoals gisteren en komen er gedurende de dag wat updates van de verrichtingen. Verder nog meer updates over het team en andere opvallende zaken via @2dakar op twitter.

Onderaan weer de kaartjes van de route van vandaag, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

  Verbinding Special stage Verbinding
RAV 154 km 527 km 231 km
GINAF 154 km 527 km 231 km

 

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
99 452 Willems / Van Pelt 10:08:30 14:08:30
43 546 Offringa / van Eikeren / Zoetaert 10:04:00 14:04:00

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.

Route RAV + GINAF