7 januari 2014

Etappe 3: San Rafael - San Juan

[update: 06:55] Zoals bekend werd de RAV gesleept en zijn de mannen samen over de streep gekomen. Bij dezen nog even de posities en tijden:

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
98 452 WILLEMS (NLD) 07:23:04 + 04:24:12
40 546 OFFRINGA (NLD) 05:25:02 + 02:03:33

[update 23:45] Op het einde van de dag nog een update, ondanks dat de timing schittert door afwezigheid, in de vorm van een ouderwetse sms: "De RAV op sleeptouw genomen achter de GINAF vanaf 40 km voor het einde van de special. As van de koelfan afgebroken. Nog 8 km naar finish." Over niet al te lange tijd kunnen we dus een finish verwachten, maar ik denk dat die niet meer op de site geplaatst wordt. Morgenochtend een update met persbericht, foto's en hopelijk finishtijden.


[update 17:35] Helaas is ook vandaag de live timing weer afwezig. Hierdoor is het bij de motoren nog wel mogelijk om CP's te bekijken, maar bij de auto's en trucks is ook dat niet mogelijk. Het enige wat ik kan doorgeven op dit moment is dat de RAV gestart is aan zijn 301 km (ongeveer een uur geleden) en de GINAF zal over een 3 kwartier starten. De volgende informatie is helaas pas bij de finish, tenzij er onderweg iets gebeurt en het via de andere kanalen binnenkomt. Elk nieuws over de RAV en de GINAF wordt hier geplaatst, maar helaas is het niet anders.


Op dit moment komen er nog steeds deelnemers binnen die de nacht in de proef hebben doorgebracht. Gisteravond ging het verhaal dat er een deel van de proef van vandaag geneutraliseerd zou worden, iets wat de organisatie vaker doet als er een zware dag is geweest. Hoe dit uit gaat pakken is op dit moment nog niet bekend, al wel dat de route voor de motoren niet zal worden ingekort. Voor auto's en trucks is dat nog niet bekend gemaakt. Gelukkig zijn Maik en Rob gisteren gewoon binnengekomen met de RAV, op de voet gevolgd door Kornelis, Mike en Werner met de GINAF. Problemen waren er zeker, waardoor vooral Maik en Rob flink tijd verloren hebben. Hierdoor starten ze vandaag dus weer een stukje verder naar achter in het veld. De GINAF is stabiel en start momenteel ruim 1,5 uur later dan de RAV.

De motoren hebben vandaag het eerste deel van hun marathonetappe (oftewel, zonder service) en daardoor hun eigen bivak op een andere plaats. Het laatste deel van de proef van vandaag schijnt weer zwaar te worden voor het materiaal, veel stenen waar je van alles op kapot kunt rijden.

Onderaan weer de kaartjes van de route van vandaag, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

  Verbinding Special stage Verbinding
RAV 292 km 301 km 3 km
GINAF 292 km 301 km 3 km

 

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
95 452 Willems / Van Pelt 12:24:30 16:24:30
41 546 Offringa / van Eikeren / Zoetaert 14:18:30 18:18:30

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.

Route RAV + GINAF