14 juli 2016

Achterstand van gisteren goedgemaakt in ingekorte etappe

Vandaag helaas weer een ingekorte etappe, van de 411 km aan proef bleef slechts 111 kilometer over. In het originele plan zou er na de 111 km een stuk verbinding zijn waarna het tweede deel proef zou komen van 300 km lang. Vandaag werd er slecht weer voorspeld bij Almaty waardoor de helikopters van de organisatie niet konden vliegen en dus ook de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Maik en Rob hadden het wel naar hun zin, ook al was het zo voorbij. Na een 70e start kwamen ze met een 38e tijd over de streep dus dat betekent weer een mooie startplaats voor na de rustdag. In de meeste rally's is er een behoorlijk zware dag voor de rustdag, zodat de deelnemers de hele rustdag nog hebben om de finish te halen. Vandaag kwam daar dus maar erg weinig van terecht. 

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
38 158 WILLEMS (NLD) 01:35:01 + 00:23:39

Morgen is de rustdag in Almaty, waardoor het weinig nieuws zal zijn. Onze vrienden van Rallymaniacs moeten tijdens de rustdag de grens al over, wat betekent dat we de komende dagen weinig beeldmateriaal uit de rally gaan krijgen. Helaas is er tot nu toe nog een hoop meer asfalt afgelegd dan slecht terrein, maar dat betekent ook dat het materiaal minder te lijden heeft gehad in de afgelopen dagen. Misschien een keer een korte onderhoudsbeurt op de rustdag? Dat is nog nooit gebeurd, de mannen zullen de dag wel aardig weten te vullen.

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina. Vergeet ook vanavond niet de uitzending van Eurosport te kijken, 22:45 uur op Eurosport 2 en de herhaling om 00:03 op Eurosport 1.

Foto's weer door Rallymaniacs