2 januari 2016

Proloog: Buenos Aires - Rosario

[update 23:30] Inmiddels wordt duidelijk dat de proloog gecanceld is door een crash in het publiek van de Chinese Meiling Guo. Hierbij zouden 4 mensen in het publiek gewond zijn geraakt en is de medische hulp direct in actie gekomen. Verdere informatie ontbreekt op dit moment. Dit betekent dat de Unimog van Kornelis en Thomas de route volledig over de assistentieroute rijden en de startvolgorde voor hen waarschijnlijk op basis van startnummer zal gaan. Ondertussen komen ook wat foto's binnen van het bivak in Rosario, zie hieronder.

[update 21:50] De mannen in de Hilux hebben net de kleine proloog van vandaag gereden, op een 35e plaats. Landgenoot Bernard ten Brinke  lijkt af te stevenen op de eerste plaats en dus het openen van het veld in de eerste echte etappe morgen. De start van de proloog van de Unimog duurt nog een 1,5 uur dus daar wachten we nog op. De eerste echte RTL uitzending is overigens morgen, maar vanacht om 00:30 is er al wel een vooruitblik op Dakar 2016.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
35 344 WILLEMS (NLD) 00:07:04 + 00:00:56

Vandaag gaat het dan echt beginnen, met een kleine proloog. In feite betekent dat dat er zo snel mogelijk 350 km wordt afgelegd om uit het gebied rond Buenos Aires te komen, richting Rosario. Er is een klein stukje tegen de klok van zo'n 11 km, ongeveer halverwege, en de uitslag daarvan bepaalt alvast de startvolgorde van morgen. Heel belangrijk is het dus niet, maar voornamelijk voor de toppers is het van belang om vandaag geen problemen te hebben omdat dat zou betekenen dat je morgen alles en iedereen moet inhalen.

De etappe van morgen zal flink op snelheid zijn en op smalle paden dus inhalen is dan niet eenvoudig.

Zoals gebruikelijk ook weer de kaartjes van de autoroute, inclusief het hoogteprofiel van de special. De starttijden vanuit het bivak voor de verbinding zijn een kleine 3 uur eerder dan de start van de special.

Verbinding Special stage Verbinding
335 km 11 km - km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
43 344 Willems / Van Pelt 17:37:00 21:37:00
53 556 Offringa / de Bois 19:46:00 23:46:00

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.