31 december 2015

Aftellen tot 2016, en de start!

Inmiddels is het hele team compleet in Argentinië. Het overgrote deel kwam daar woensdagochtend aan, maar Maik en de beide Peters van het Kamera Express team vlogen een dag later. Toen waren de Hiluxen, de Unimog, Ginaf en Landcruiser al gehaald uit de haven van Campana en stond alles al klaar in Buenos Aires. Weinig spannends te melden, het enige wat er nog moet gebeuren is het halen van een hele lading stempeltjes bij de technische en administratieve controles. Dat gaat morgen gebeuren voor de Hiluxen en de Unimog. De assistentievoertuigen zijn in Le Havre al gecheckt, voor de verscheping. 

Er was gelukkig nog voldoende tijd om een beetje te testen. In de buurt was een mooie route gevonden om de Hilux nog eens flink aan de tand te voelen voor de wedstrijd echt begint. Dan heeft iedereen gelijk weer het vertrouwen dat alles nog goed is, na de Oilibya Rallye is er namelijk ontzettend veel gesleuteld aan de auto en sindsdien is er natuurlijk niet veel meer mee gereden. Bleek nog een slang niet goed te zitten waardoor de stuurbekrachtigingsolie verdween, gelukkig kwam dat vandaag aan het licht en kan dat gelijk opgelost worden. 

Uiteraard is het in Argentinië ook oudjaarsdag, dus vanavond nog even snel vieren dat het 2016 is geworden en morgenochtend weer vroeg uit bed. 

Uiteraard wensen we als team u en jullie allemaal ook een goed uiteinde en een fantastisch 2016, en natuurlijk hopen we dat we de komende 2 weken veel mooie verhalen en foto's kunnen delen tijdens deze Dakar!

beeld door Alejandro Schianca, David Heidel, Maira Pierce