11 oktober 2015

Oilibya Rallye du Maroc als ideale training

Na 5 slopende etappes in het warme Marokko kan het hele team terugkijken op een geslaagde rally en training. In de laatste dagen zijn beide Hiluxen nog verder naar voren geschoven in het klassement, met een 7e en 8e plaats in de Open klasse tot gevolg! 

Maik Willems: "De Oilibya Rallye was voor ons een uitstekende training. Geen schades, lekke banden of technische malheur. We hebben lekker door kunnen rijden en zijn ook nog eens prima geëindigd. Echt erg tevreden." Peter Merceij en Peter Erren reden hun eerste rally met een spiksplinternieuwe Overdrive Hilux, en zij waren dus net 7 minuten sneller in het eindklassement. Ook voor hen dus een enorm succesvolle training en voorbereiding.

In de laatste etappe was er nog veel zand en was het navigeren pittig, toch wel een onverwachte afslutiing van de rally. De Oilibya Rallye was de laatste training voor de start van Le Dakar voor het team, en dat betekent ook dat de Hilux volledig nieuw zal worden opgebouwd in de komende 4 weken. De volledige aandrijflijn en wielophanging worden zo snel mogelijk gedemonteerd om alles weer na te kijken zodat alles als nieuw kan blinken als al het materiaal in Le Havre op de boot richting Argentinië gaat.

Natuurlijk voor die tijd eerst nog de RTL GP Preproloog in Valkenswaard, op 8 november. Zet die maar vast in de agenda!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
8 429 WILLEMS (NLD) 20:35:28 + 03:43:46
7 437 MERCEIJ (NLD) 20:28:15 + 03:36:33

 

Foto's door Rallymaniacs.com / Marcel Vermeij