23 april 2015

Libya Rally 2015 is groot succes

De afgelopen week stond in het teken van rally rijden voor het Bastion Dakar Team. Na 'Dakar' was het nu weer het eerste moment om verbeteringen te proberen en ook weer het gevoel van duinen rijden op te pakken. Het team was op pad met de Overdrive Hilux en de Fordcruiser. In de Hilux deze keer geen Rob van Pelt, door een blessure kon hij helaas niet plaatsnemen op de bijrijdersstoel maar hij desondanks was Rob er gewoon bij. Als navigator trad Ronald Robben op, geen onbekende in het navigeren maar het was weer een tijdje geleden. Ronald heeft jaren genavigeerd voor Johan Elfrink in een truck, en deze week dus een auto voor de verandering.

Dat alles niet zonder resultaat, Maik en Ronald zetten de Hilux neer op een 4e plaats in het gedeelde auto/truck/SSV klassement waarbij ze de hoogst geklasseerde auto waren! Dat betekent dat het dus wel goed liep tussen de mannen, en ze reden dan ook de hele week constant vooraan mee.

Helaas is dat niet te zeggen van de Fordcruiser. Afgelopen Dakar was de vuurdoop van de snelle assistentie auto, maar helaas moest toen de strijd gestaakt worden door veel mechanische pech. Ook nu zat het niet de hele tijd mee, er ging best het een en ander kapot maar er zijn genoeg plannen voor verbetering. Wanneer alles heel bleef ging het eigenlijk best goed, dus het is een kwestie van betrouwbaarheid verbeteren en dan komt het allemaal wel goed. Hiermee werd een 22e plaats behaald, en geklasseerd als 8e auto. Al met al is de rally dus zeker geslaagd geweest!

Toch is er ook een bijsmaak aan het succes. tijdens de Libya Rally kwam de ervaren Belgische motorrijder en veelvoudig Dakarist Steve Vandenberghe om het leven, en gisteren overleed ook 17 voudig Dakardeelnemer Jurgen Damen na een crash in de Sealine Rally in Qatar. Beide waren zeker niet onbekend binnen het Bastion Dakar Team. Jurgen was een van de mensen achter de ontwikkeling van de RAV Desert Proto's bij het Belgische AD Sport, ons team heeft de afgelopen jaren vele rally's en Dakars gereden met die auto en contact met Jurgen was er regelmatig. Vanaf deze plaats wensen wij de nabestaanden, familie en vrienden van Steve en Jurgen ontzettend veel sterkte toe in de tijd die komt.