15 januari 2015

Etappe 11: Salta - Termas de Río Hondo

[update 19:00] De etappe van vandaag is niet zo lang, en de snelheid ligt vrij hoog. Hierdoor zijn Maik en Rob nu al gefinisht! Mooi resultaat weer, en dus weinig spanning of ze wel of niet gaan binnen komen. Het lijkt er op dat de laatste dagen niet zo spectaculair meer zijn qua proeven, en nu komt het er dus vooral op aan of de vermoeidheid niet te erg is en het materiaal niet te erg geleden heeft. Ook vandaag zijn er weer toppers uitgevallen, zoals Nani Roma met de Mini en Yazeed AlRajhi met de Hilux.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
49 401 WILLEMS (NLD) 02:28:52 + 00:35:42

Motoren en quads rijden vandaag het tweede deel van de tweede marathonetappe, en die zien we dus pas weer in het bivak. De special van auto's en trucks is niet heel lang, 194 km met weinig hoogteverschil. Het zal met name lastig zijn om scherp te blijven, nu we richting het einde van de rally komen. Gelukkig hebben Maik en Rob met de Hilux een enorm betrouwbare auto, waardoor ze best op tijd binnen zijn en ze dus goed aan hun slaap en rust kunnen komen.

Helaas mocht dat voor Werner en Anne niet zo zijn, zeker de laatste dagen zijn erg zwaar geweest door pech met het materiaal, wat er voor zorgt dat je laat binnen komt en veel energie nodig hebt om binnen te komen. Vervolgens weinig tijd voor rust, en in Dakar kom je dan ook in een soort neerwaartse spiraal terecht. De Fordcruiser krijgt een kruis door het startnummer en zal de assistentieroute mee gaan rijden, maar de Hilux gaat natuurlijk nog super en Maik en Rob claimen inmiddels de 42e plek in het algemeen klassement.

Zoals gebruikelijk ook weer de kaartjes van de autoroute, inclusief het hoogteprofiel van de special. De starttijden vanuit het bivak voor de verbinding zijn een kleine 3,5 uur eerder dan de start van de special.

Verbinding Special stage Verbinding
184 km 194 km 142 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
47 401 Willems / Van Pelt 12:21:30 16:21:30
  390 Zoetaert / Schol    

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.