17 oktober 2013

Dag 3 in de Oilibya Rallye du Maroc

Maik Willems vanuit Marokko:

Vandaag was een geweldige dag. Een schitterende etappe: 400km, waarvan 260 special. Eerste 160 km snel traject met eerst veel stenen en later zand, waaronder de oversteek van ca. 30 km van het drooggevallen Iriki meer: hier kon het echt vol gas.

Na het eerste deel begon de hoofdschotel van vandaag: 60 km aaneengesloten duinen van allerlei afmetingen,een ware uitdaging. En dat bleek ook: een aantal wagens over de kop in de steile afdalingen en natuurlijk veel graven om de vast geraakte auto' s weer op weg te krijgen.
In de duinen valt in dit soort rallys vaak de beslissing: op de snelle trajecten kun je minuten winnen,in de duinen kun je veel meer tijd verliezen. Na de duinen volgde nog, qua navigatie wat moeilijker, slotstuk.

De fabrieks-Mini's waren oppermachtig vandaag. Wij hadden een prima dag: zonder problemen door de duinen en we waren 4 e Nederlandse equipe met een mooie 40e plaats overall.

Morgen een traject van meer dan 400 km van Zagora naar Erfud in de westelijke Sahara: veel stenen, hoogteverschillen en natuurlijk zand. Wij kijken vooral ook uit naar vrijdag: de machtige duinen van Marzouga.