9 januari 2015

Waarom een saaie dag ook wel fijn kan zijn

De vijfde etappe van de Dakar 2015 was een lange (458 kilometer) maar niet moeilijk en zelfs een beetje saai, vond Maik Willems. Maar dat geeft niet. Een dag zonder problemen of gedoe, een dag waar je doorheen rolt, dat is ook wel eens fijn. “Konden we mooi een beetje bijkomen van de afgelopen dagen.”

Willems en zijn navigator Rob van Pelt bolden rustig over de hobbelige en stoffige paden en pistes tussen Cópiapo en Antofagasta. Onderweg hadden ze zelfs tijd om wat van de omgeving mee te pikken. “De natuur is hier zo bizar mooi,” zei Willems. “Een enorme verscheidenheid aan kleuren en soorten grond. Bijzonder.” Ook Van Pelt had om zich heen kunnen kijken. Qua navigatie was het weinig bijzonders. “Zelfs ik had kunnen navigeren vandaag,” grinnikte Willems.

Met de 50ste tijd bleef Willems rond zijn inmiddels vaste plek hangen. De kunst is de komende dagen om dat vast te houden. “Geen onbenullige of gekke dingen doen en uit de problemen blijven.”
Probleemloos was de dag niet voor Werner Zoetaert, de tweede auto in het Bastion-team. Rond 1 uur ’s nachts (lokale tijd) was de Belg nog niet gefinisht.