7 januari 2015

Maik Willems vertrouwt op Het Geheim van Van Pelt

Slapen wanneer je slapen kunt, is een devies in de Dakar Rally. Maik Willems paste die belangrijke regel na de finish van de derde etappe toe. Meteen nadat de Bastion-equipe de proef had afgesloten, gaf Willems het stuur van de Toyota over aan copiloot Rob van Pelt om op de verbinding een dutje van een uur te doen. Dat had hij met de 54ste tijd ook best verdiend.

Willems en Van Pelt waren zonder problemen door de 284 kilometer lange proef gebold. “Het was niet moeilijk,” vond Willems. “Deze proef, na die hele zware van gisteren, daar zal wel over nagedacht zijn.” De mannen waren ruimschoots voor het donker in Chilecito. Ook dat was vast geen toeval: morgen staat er een tocht van meer dan 900 kilometer op het menu. Eerst een verbinding van 594 kilometer de Andes over en dan 315 kilometer special met naar verluidt een strook duinen in de staart.
“Dat wordt dus een spannende, maar vooral lange dag,” constateerde Willems. “Van belang is of je voor het donker de duinen door bent. Gelukkig starten we na de goede resultaten niet helemaal achteraan. Dat is heel fijn.”
Tegen de hoogte (4800 meter) heeft Willems zich gewapend. Daarvoor vertrouwt hij volledig op Het Geheim van Van Pelt. “Ik heb, geloof ik, 78 staalpillen gekregen. Ik hou helemaal niet van die flauwekul, maar ik heb ze toch maar genomen. Morgen moet het wonder van de familie Van Pelt dus zijn werk doen.”
Werner Zoetaert kwam kort na Willems binnen, met de 61ste tijd.