14 oktober 2013

Voorbereiding in Marokko gestart

Maik Willems en Rob van Pelt zijn vandaag gestart in de Oilibya Rallye du Maroc, en doen dat niet onverdienstelijk. Deze rally is de laatste ronde van het FIM World Cross Countries Rally Kampioenschap, en is dan ook een echte serieuze rally die door veel topteams wordt gebruikt in de voorbereiding op Le Dakar. De mannen hebben de RAV Desert Proto op deze eerste dag naar een 58e positie gestuurd, waarmee ze weer een stap zetten in de samenwerking en het leren kennen van de auto en 'het spelletje' in het zand.

Aanvankelijk was het ook de bedoeling om met de GINAF 4x4 snelle assistentietruck te rijden in Marokko, maar de rally bleek te snel te komen en het team besloot dat het beter was om thuis aan de truck te sleutelen gezien de hoeveelheid werk die er nog aan was om hem in tip top conditie aan de start te brengen van de 2014 editie van Le Dakar. Helaas dus geen compleet team aan de start in deze 'Oilibya', maar voor Maik en Rob wordt het een zeer waardevolle week. Hopelijk mag dat gaan leiden tot een nette finish waarmee ze een 100% finishscore zouden vasthouden na de aankomst in de SilkWay Rally afgelopen zomer.

Via deze weg houden we u op de hoogte van de voortgang van de mannen. Live volgen? Dat kan via deze link en hier is de voortgang zelfs te zien op satellietbeelden.