30 december 2014

Op naar Buenos Aires!

Nu de Kerst geweest is kan de knop echt om naar standje 'Dakar'. Een aantal teams zijn al naar Buenos Aires vertrokken, maar het Bastion Hotels team vliegt vanavond die kant op. Samen met hen de meeste andere teams uit Nederland, dus dat wordt weer een gezellig vliegtuig vol Dakaristen.

Bij aankomst gaat het gelijk door naar het hotel, en na een nachtje slapen kunnen de auto's en truck worden opgehaald in de haven. De ervaring van de afgelopen jaren is toch wel dat dat best een tijdje kan duren. De temperatuur in Argentinië is tussen de 25°C en 30°C, dat zal dus wel even wennen zijn voor de mannen. Morgen dus spullen ophalen uit de haven, tussendoor ook nog de jaarwisseling vieren en dan is het op 1 januari op naar de administratieve controles. Als daar alle stempeltjes zijn gehaald worden de auto's en trucks nog gecontroleerd. Dat is bij ons maar een formaliteit omdat de technische keuring al in Nederland is gedaan door een afgevaardigde van de ASO, en daardoor zal dat redelijk snel kunnen.

En als dat allemaal gelukt is? Dan is het feitelijk wachten op de start. Op 3 januari is de officiële podiumceremonie, en 4 januari is dan de eerste etappe. Die bevat gelijk meer dan 600 km verbinding, en dat is voornamelijk om snel ver van Buenos Aires te geraken. Meer daarover rond die tijd, nu eerst vliegen!