10 november 2014

Preproloog weer druk bezocht!

De Preproloog in Valkenswaard is eigenlijk al jaren hèt startpunt van het Dakaravontuur voor de Nederlandse deelnemers. Het Eurocircuit stroomde afgelopen zondag weer barstensvol met fans om alle motoren, quads, auto's en trucks te bewonderen die naar Zuid-Amerika zullen afreizen. Het Bastion Hotels Dakar Team was hier ook in vol oranje aanwezig zijn met de Overdrive Hilux, een spiksplinternieuwe assistentieauto en natuurlijk de grote 6x6 assistentietruck. Daarnaast waren ook de 'oude' RAV en de GINAF T4 aanwezig om de baan te verkennen, zodat de Hilux en de Fordcruiser in het paddock door het publiek bewonderd konden worden.

Voor het team begon de Preproloog al op zaterdag, toen de auto's zijn voorgekeurd door de organisatie. Hiermee zijn alle technische keuringen achter de rug en hoeven alleen nog de kleine dingen als racekleding te worden gekeurd in Le Havre. Dat scheelt dus straks enorm veel wachttijd en frustratie in Buenos Aires! De Hilux en de Fordcruiser kwamen zonder problemen door de keuring, en daarna kon het team zich opmaken voor de allereerste 'Nacht van de Preproloog'. Op de Markt in Valkenswaard was een groot podium gebouwd waar alle deelnemers overheen mochten, net als bij de start van de rally straks in januari. 

Op zondag kwam dan het echte grote publiek aan bij het Eurocircuit, waar alle teams ook weer groot uitpakten. De wandelroutes waren dit jaar omgelegd om de grote stroom mensen beter over het terrein te leiden, en ook de tribunes en VIP tenten waren groter dan ooit. Volgens de organisatie vonden maar liefst 27.000 mensen hun weg naar Valkenswaard, en het prachtige weer droeg daar ook zijn steentje aan bij. Velen van hen liepen rond met een mooie oranje Bastion Hotels Dakar Team pet, dat kan niemand ontgaan zijn. Honderden posters en petten gingen over de toonbank en iedereen was erg enthousiast van het oranje wagenpark.

Nu is het nog 10 dagen om de laatste puntjes op de i te zetten, waarbij eerst nog naar Duitsland wordt afgereisd om nog een laatste test te doen. Vooral voor de Fordcruiser een belangrijke test, omdat die nog maar weinig kilometers heeft kunnen maken. Als alles dan klaar en ingepakt is, gaat het weer op naar Le Havre voor de lange bootreis naar Buenos Aires...