6 oktober 2014

Etappe 3: Erfoud - Zagora

Het hele rallycircus werd vandaag verplaatst naar Zagora, ongeveer 300 km ten westen van Erfoud. De etappe liep richting de grens, en vandaag gingen de Hilux en ook de GINAF als een speer. Maik en Rob mochten redelijk vroeg starten, als 11e in de open klasse. Ze kregen het ook nog voor elkaar om een paar mensen in te halen en eigenlijk weinig mee te maken. Daardoor kwamen ze zowaar als 92 aan de finish. De posities zijn wat lastig te volgen de laatste dagen, er is een FIA klassement waar de toprijders over het algemeen in rijden, en een open klasse waar ook de trucks in zitten. Dat betekent dus dat de Hilux en de GINAF allebei in de open klasse rijden.

Vandaag was weer een dag met weinig verbindingsroutes, maar wel met hoge snelheid, veel stenen en ook veel stof. Eigenlijk niet heel spannend, maar wel heel makkelijk om veel te verliezen. Rob zegt erover: "Echt zo'n etappe waar je in een uur je hele auto kan slopen." Er waren afdalingen met spectaculaire uitzichten, maar zand of duinen waren vandaag niet echt te bekennen. Dat was ook duidelijk te zien aan de deelnemers, links en rechts stonden veel meer mensen met stukken dan de eerste twee dagen. De mannen in de Hilux en ook in de GINAF kozen er voor om rustiger aan te doen om te voorkomen dat ook zij aan de kant kwamen te staan. Dat wierp zijn vruchten best wel af en daardoor klimmen ze allebei weer wat in het klassement. Doordat de GINAF 2 etappes niet uitgereden heeft is er veel straftijd, dus veel plaatsen zullen er niet meer gewonnen worden. 

Morgen brengt ons een rondje Zagora, met een verbinding van 76 km, een special van 226 km en dan weer 77 km terug naar de laatste stempelpost. Het Bastionbivak is daar vlakbij. 

Zoals elke dag, onderaan weer de compilatiefilm van deze dag, en ook nog eens de uitslagen van Maik en Rob in de Hilux.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder49 Gereden tijd Verschil met kop
9 358 WILLEMS (NLD) 4:00:16 +00:36:54
35 409 VAN DER MARK (NLD) 5:45:31 +02:21:36

Volg ons ook via deze website, doorkomsttijden bij de checkpoints komen daar netjes door.