6 oktober 2014

Etappe 2: Erfoud - Merzane

De Oilibya rally begint met maar liefst drie etappes die vanuit Erfoud starten, waarvan vandaag de tweede was aangebroken. Na een korte verbinding volgde een special van 211 km met veel snelle paden. Na ongeveer 130 km hiervan kwamen er weer duinen in beeld, deze route was voor de motoren anders dan voor de auto's en trucks. Meer duinen dan gisteren, maar door de regenval van de laatste tijd in dit gebied zijn ze niet verschrikkelijk moeilijk. 

Maik en Rob konden het positieve gevoel van gisteren goed vasthouden, en reden weer lekker in het rond. Dit had een 30e plaats tot gevolg, en 15e in de open klasse waar ze in rijden. Ze maakten weinig mee, maar toch was er wat schade aan de achterkant te betreuren. Maik legt het uit: "We waren vlak achter een Scania truck gestart en liepen daar hard op in. Toen we vlak in de buurt waren en wilden gaan inhalen kwam hij ineens om en raakte onze achterkant. Gelukkig valt de schade mee, een achterlicht, een paar krasjes en een verbogen steuntje maar dat is inmiddels allemaal alweer gerepareerd."

Minder goed liep het vandaag bijvoorbeeld af voor Peter van Merksteijn jr. met de Mini, die maar liefst 5 keer over de kop ging en waar flink wat reparatie nodig is. Vandaag dus ook weer weinig werk voor Jan, en als beloning voor het harde werk is hij een rondje meegeweest over een mooi stuk testgebied naast het hotel. Weet hij ook waar hij voor werkt, toen hij weer uitstapte stond er een behoorlijke glimlach op het gezicht samen met een 'het is toch ongelofelijk dat dat allemaal heel blijft'. 

Ook vandaag hebben Simon en Bas de etappe niet uitgereden met de GINAF. De afstap van gisteren heeft nog wat pijnen tot gevolg waardoor de mannen alleen de eerste 130 km tot de duinen hebben afgelegd. Dat is allemaal perfect verlopen, dus dat geeft hoop voor de komende dagen. Morgen gaat het op naar een nieuwe standplaats, Zagora. Een bekende plek voor veel teamleden, tijdens eerdere rally's werd Zagora ook vaak aangedaan. Dat betekent dus dat ons mini bivakje weer helemaal ingepakt wordt en verkast wordt naar Zagora, waar we 2 etappes vandaan zullen starten. Voor morgen betekent dat een 300 km sturen voor de assistentie, en iets meer voor de mannen in de competitie. In het roadbook staan in ieder geval een stuk fesh-fesh, het poederachtige zand wat zich soms als water lijkt te gedragen, maar ook weer duinen net voor Zagora. Starttijden van de special zijn 10:14 uur voor de Hilux en 10:46 uur voor de GINAF, wat dus een uurtje later is in Nederland.

De truck en Hilux staan al lang klaar, en het hele team ligt inmiddels al op één oor om goed uitgerust aan de start te kunnen verschijnen. Zoals elke dag, onderaan weer de compilatiefilm van deze dag, en ook nog eens de uitslagen van Maik en Rob in de Hilux.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
30 358 WILLEMS (NLD) 3:28:16 +01:03:45

Volg ons ook via deze website, doorkomsttijden bij de checkpoints komen daar netjes door.