25 april 2014

FINISH! Libya rally ten einde

En de finish is behaald! De laatste etappe was niet heel lang, maar wel erg mooi. De GINAF startte vrij laat maar al snel hadden Simon en Bas het goede ritme te pakken. Het eerste deel bestond uit veel stuifzand, daar haalden ze al 3 man in. Hierna volgde een "compleet labyrinth" van paadjes door de duinen en over kliffen. Veel deelnemers hebben verkeerd en vast gereden en verloren veel tijd. In de truck speelden die problemen gelukkig niet, bij Maik en Rob iets meer, die hadden niet hun beste dag.

Na de kliffen leidde de route een vallei in op weg naar het strand. Daar was het een race naar de streep, voor de truck betekent dat met 135 km/h 26 km lang vol gas, en op 100 meter voor de finish nog iemand inhalen. Daardoor ging de GINAF driftend over de meet, tot hilariteit van de vele mensen op het strand. De hele assistentieploeg stond ze op te wachten, daarna gelijk alles opladen en op naar de boot in Tanger.

Deze week is in ieder geval een goede test geweest, niet alleen voor de voertuigen maar ook voor het team. Er zijn eigenlijk voornamelijk kleine probleempjes geweest die goed op te lossen zijn voordat het team zich op gaat maken voor Dakar 2015.

Als laatste nog het klassement. De RAV met Maik en Rob is geëindigd als 5e auto, 9e algemeen (motoren en quads buiten beschouwing gelaten). De GINAF met Simon en Bas werd 6e truck, 25e algemeen.