18 januari 2024

Etappe 11: Ha'il > Yanbu

[update 18:30] En ook vandaag gewoon weer een prachtige finish voor Maik en Rob. Ze kunnen het einde van de rally nu al bijna ruiken! Op de een of andere manier zijn er aan het einde van de proef nog heel wat mensen met tijdverlies geweest, waardoor de mannen in oranje ineens 10 plaatsen hoger eindigden dan ze eigenlijk de hele dag reden. Maar daar hoor je ons niet over klagen natuurlijk. Het hele verhaal lees je later hier!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
38 264 WILLEMS (NLD) 06:20:47 + 01:37:47

[update 13:30] Over de helft in kilometers, en ook wel in tijd verwacht ik. Maik en Rob zijn onderweg naar het zesde meetpunt op km 258, en er is eigenlijk weinig nieuws te melden vanuit onze positie. Over een uur of 3 zouden ze aan de finish moeten zijn als er niets geks gebeurd, en dat zou dan sneller zijn dan de 7 uur die ze vorig jaar nodig hadden. Tegelijk lijkt het erop dat er nog weinig problemen zijn door het hele veld heen, vergeleken met vorig jaar. Maar er kan nog een hoop veranderen.

WP5 / km 228

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
48 264 WILLEMS (NLD) 03:15:19 + 00:52:18

We zijn bijna terug in Yanbu, waar deze rally voor ons ook echt begon. Yanbu is de havenstad waar we de auto's en truck ophaalden, en vorig jaar startte de rally hier vandaan. De laatste grote etappe vandaag, weer meer dan 400 km special, voor de 8e (!) keer. Deze etappe is feitelijk hetzelfde als de tweede etappe vorig jaar, al was die toen 430 km. Die etappe was enorm zwaar, en het halve veld stond met kapotte banden te wachten op hulp. De meeste auto's hebben nog maar ruimte voor 2 reservewielen waar er bijvoorbeeld in onze oude Hilux nog 3 stuks waren. Dat is natuurlijk mooi voor van alles, maar als je er dus 2 lek hebt gehad is het echt op en over.

Vorig jaar wisten Maik en Rob hier een 37e tijd te halen, ondanks 2 uur achterstand. En toen zijn ze 7 uur onderweg geweest. Ze zullen daar ongetwijfeld nog even aan terugdenken. Ze reden toen al vrij snel lek, hebben rustig aan verder gereden en niet meer lek gereden en dus uiteindelijk heel veel gewonnen. Dat is dus ook het recept voor vandaag, de laatste grote uitdaging want de proef op de laatste dag is meestal niet zo heel zwaar meer.

Verbinding Special stage
107 km 420 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
48 264 Willems / Van Pelt 11:30:30 09:30:30

We houden deze pagina up to date gedurende de dag, om Maik en Rob zelf live te volgen kijk je op deze LIVE pagina.