21 april 2014

Willems en Van Pelt met pootjes omhoog

Maik Willems en Rob van Pelt zijn in de Libya Rally om te testen en om revanche te halen voor het feit dat ze in de Dakar Rally na een reeks van problemen moesten opgeven. Die problemen lijken redelijk onder controle en de heren hebben het prima naar hun zin. Daarom was het extra jammer dat de Toyota in de derde etappe met de pootjes omhoog kwam te liggen.

Op ongeveer 50 kilometer in de proef ging het mis, zo vertelde Willems bij het hotel in Zagora waar het bivak is ingericht. β€œHet was fantastisch gegaan in de duinen. Gisteren ook al trouwens. Ongeveer 20 kilometer na de duinen kwam er een snel stuk over een soort dijk. Ineens bleken er diepe groeven en geulen in de piste te zitten. Daar kwam ik in terecht en de auto was niet meer te houden. Dus daar lagen we, op ons dak.”

De schade aan de Toyota viel mee, maar er lekte wel benzine uit de auto. Willems: β€œDat was even spannend, maar gelukkig kwam al na een minuut of tien Paul Verheyden voorbij en die heeft ons met zijn truck overeind getrokken. We moesten drie wielen wisselen, want de banden waren van de velgen gelopen, maar daar konden we wel mee verder. We hebben het rustig aan gedaan, omdat we geen reservewielen meer hadden. Ik denk dat we ondanks die koprol best redelijk gereden hebben. En als ik zo om me heen kijk in het bivak, zijn we er nog heel aardig uitgekomen.”