12 januari 2024

48h stage krijgt Willems en Van Pelt niet klein

Op het hele verhaal moeten we nog even wachten, maar er is hier ongetwijfeld te weinig ruimte om alles op te schrijven. Maik en Rob hebben de nacht doorgebracht op rustpunt B, samen met een berg andere deelnemers al waren de meesten bij rustpunt A terechtgekomen. Eigenlijk is alles gewoon prima verlopen, het eerste deel was pittig en daar is ook het aangezicht van de Hilux een beetje beschadigd. De extra verlichting die op de neus gemonteerd is heeft deze etappe helaas niet overleefd.

Vanmorgen zijn de mannen eigenlijk zonder gekkigheid naar de finish gereden, met een prachtige 33e tijd tot gevolg. Verschillende lijstjes geven verschillende posities om de een of andere reden, maar we gaan even van de officiële site uit. Hartstikke mooi natuurlijk, en ik kan vertellen dat Maik en Rob daar ook enorm content mee waren toen ze bij het team aankwamen. De mannen van de assistentie stonden met truck, trailer en de andere Hilux met smart te wachten bij de finish, om daar de Hilux in te laden in de trailer voor de lange tocht naar Riyadh. Maik en Rob zijn onderweg nog even in een bad gestopt want dat kon geen kwaad na al die tijd in het zand.

Inmiddels is het hele spul al in Riyadh beland, waar morgen de rustdag is. Voor ons tijd voor groot onderhoud, gelukkig zijn er geen hele gekke dingen gebeurd in de eerste week dus kunnen we ons grotendeels aan het normale schema houden. Als we om ons heen kijken zien we heel veel (vooral bij de vrachtwagens) deelnemers die op de kant, dak, of alle kanten hebben gelegen in de duinen. En dan heb je gewoon heel veel werk om er weer wat van te maken. Heel veel deelnemers zijn nog onderweg naar Riyadh, en zelfs staan er ook nog in de duinen die daar misschien morgen nog uit proberen te komen. Zondag zullen we zien hoeveel er nog aan de start verschijnen, maar wij verwachten daar gewoon weer bij te zijn. Later meer!