9 januari 2024

Etappe 4: Al Salamiya > Al-Hofuf

[update 20:00] Inmiddels is het team weer compleet in het bivak van Al-Hofuf, en het was al vrij snel duidelijk waar de wat langzamere doorkomsten door kwamen. Er waren problemen met de voorremmen waardoor er gewoon rustiger aan gereden moest worden. Relatief simpel op te lossen, maar niet op de proef helaas. Morgen dus achteraan starten ongeveer, en dan kunnen we weer aan de gang. De rest van het verhaal komt later!

[update 15:00] De finish is weer bereikt, het is nog een uur of 2 rijden naar het bivak in Al-Hofuf waar het hele serviceteam vol spanning staat te wachten om de verhalen van deze etappe te horen. En natuurlijk om te zien wat er aan de auto moet gebeuren om hem weer 100% te krijgen voor morgen. Op papier lijkt het of er wat tegenslag is geweest vandaag, maar wat er precies is horen we vanzelf van Maik en Rob. Op het moment lijkt het of we ongeveer de langzaamste finishers zijn en dus ook morgen behoorlijk achteraan zullen starten. Maargoed, later meer!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
60 264 WILLEMS (NLD) 04:24:01 + 01:47:59

[update 14:00] Vandaag gaat het niet allemaal over rozen, al is er ook niet echt reden tot klagen. Tussen WP1 en WP2 verliezen de mannen een minuut of 20, en sindsdiens lijken ze constant tijd te verliezen en worden ze ingehaald door een heleboel andere deelnemers. Tegelijk rijden ze wel in een constant tempo door dus geen reden tot paniek. Nog enkele tientallen kilometers tot de finish en dan is ook deze etappe weer achter de rug!

WP7 / km 263

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
56 264 WILLEMS (NLD) 03:41:28 + 01:33:34

Met 299 kilometer is de etappe van vandaag de kortste tot nu toe te noemen, en hij zou ook nog eens wat eenvoudiger moeten zijn dan die van de afgelopen dagen. De organisatie is dus wat coulant vandaag, al ging de etappe van gister prima en zou er nog prima een goede etappe achteraan mogen als je het aan Maik vraagt.

Tegelijk mag Rob zeker weer aan de bak, het (al dan niet haperende) digitale roadbook is vandaag gevuld met flink wat navigatiepuzzeltjes. De route leidt dan uiteindelijk naar het bivak in Al-Hofuf, een stad in het midden van een oase met 3 miljoen (!) dadelpalmen. Het zou zomaar kunnen dat het daglicht alweer verdwenen is tegen de tijd dat we daar aankomen, dus daar zullen we niet veel van zien ben ik bang.

Verbinding Special stage
332 km 299 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
42 264 Willems / Van Pelt 12:11:00 10:11:00

Om Maik en Rob live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.