15 april 2014

Libya Rally volgende prooi voor Bastion Hotels Dakar Team

Komende week start de Libya Rally, een rally die nog maar sinds 2008 bestaat maar elk jaar weer meer deelnemers trekt. Door de onrust in Libië is de rally niet meer daadwerkelijk in Libië maar tegenwoordig in Marokko. Het Bastion Hotels Dakar Team is ook aanwezig, met de RAV en GINAF 4x4 in de wedstrijd en de vertrouwde GINAF 6x6 in het assistentiepark.

De Libya Rally wordt voornamelijk aangegrepen om ervaring op te bouwen, niet alleen voor Maik en Rob in de knaloranje RAV Desert Proto maar ook voor de nieuwe bemanning van de GINAF. Deze wordt in Marokko namelijk bemand door Simon van der Mark en Bas Herweijer. De rally heeft inmiddels al de naam opgebouwd ‘Dakarwaardig’ te zijn, met 7 etappes over 2400 km en nog geen 10% aan verbindingsetappes. Het complete landschap van Marokko zal voorbij komen, want het hele land wordt doorkruist. Meer dan 100 equipes (motoren, auto’s en trucks) nemen deel, waaronder veel Nederlanders en Belgen.

Direct na terugkomst in Le Havre zijn de RAV en GINAF onder handen genomen door het team, want de Libya Rally naderde snel en er was voldoende te repareren en verbeteren na Le Dakar 2014. Beide voertuigen hadden behoorlijk geleden, ondanks dat de GINAF de rally heeft gefinisht is dat met flink pijn en moeite gepaard gegaan. Nu staan de auto en de trucks weer helemaal in orde aan de start, verbeterd op alle punten waar problemen naar boven gekomen zijn.  De karavaan van service- en racevoertuigen is inmiddels in Marokko, de komende 2 dagen zijn de technische keuringen en vrijdag is dan de start in Fez.

Tijdens de rally zijn de deelnemers via tracking te volgen (via deze link) en waar mogelijk worden ook updates op deze site geplaatst en via twitter (@2dakar en @bastionhotels). De RAV heeft nummer 306 van de organisatie gekregen, de GINAF 607. Overigens is ook de GINAF 6x6 assistentietruck altijd te volgen, via deze link.