8 januari 2024

Etappe 3: Al Duwadimi > Al Salamiya

[update 15:00] Maik en Rob zijn weer aan de streep, wat ook betekent dat de 2 uur service zijn ingegaan. Na de service mogen ze doorrijden naar het parc fermé waar ze ook hun tentje kunnen uitklappen en met een minimaal rantsoen de nacht ingaan. Overigens finishen de mannen een kleine 1,5 minuut achter de gebroeders Coronel die daarmee toch net de snelste Nederlander van de dag zijn.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
42 264 WILLEMS (NLD) 05:13:10 + 00:58:19

[update 13:30] Ook vandaag nog weinig nieuws te melden, de mannen maken goede voortgang en rijden constant tussen de 40e en 45e tijd (in de Ultimate klasse). Dat betekent trouwens wel dat ze tussen de trucks en SSVs rijden, momenteel rijden de snelste trucks voor hen, Challengerrijders als Paul Spierings zijn ook daar te vinden en de allerlaatste motorrijders probern hier ook nog hun weg te vinden. Tussen WP6 en WP7 zit een duinensectie en daar hebben ze een paar minuutjes verloren, maar niet eens echt het noemen waard eigenlijk. De toppers komen inmiddels ook binnenrollen en hebben ruim 100 km/h gemiddeld gereden, om een idee te krijgen hoe hard het daar gaat.

WP7 / km 310

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
41 264 WILLEMS (NLD) 03:42:46 + 00:43:55

Eigenlijk is de rally nog maar net begonnen, maar het gaat nog geen moment rustig aan. Nu zijn Maik en Rob enorm ervaren en laten ze zich niet zomaar gek maken, maar misschien is zelfbeheersing nog wel een van de belangrijkste dingen. Niet te hard willen gaan met het halen van de finish in je achterhoofd. Na 2 lange etappes volgt vandaag weer een lange etappe, maar nu met meer dan het dubbele aan verbindingskilometers erbij. Daar bovenop komt nog een extraatje, er mag 2 uur gesleuteld worden na de finish, en dan is het klaar. Geen normaal bivak met de 'luxe' van onze servicetruck en een heerlijke maaltijd van Theo maar dan is het gewoon Maik, Rob, de Hilux en een paar tentjes.

De etappe van vandaag belooft weer van alles: stenen, zand en lang eindes aan duinen, afgewisseld met snelle stukken, en weer langzaam, er zit weer van alles in. Belangrijk dus om alles netjes en heel te houden zodat in die 2 uur gewoon het normale onderhoud gedaan kan worden.

Verbinding Special stage
295 km 438 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
51 264 Willems / Van Pelt 11:20:30 09:20:30

Om Maik en Rob live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.