14 januari 2023

Willems bikkelt door ‘bizarre’ voorlaatste etappe

Maik Willems heeft de Dakars het liefst zo zwaar mogelijk en die belofte is dit jaar wel ingelost door de organisator ASO. Zelfs de dertiende etappe was nog bijzonder lastig, vond Willems: “Het was gewoon weer bikkelen vandaag, niet makkelijk.”

Na de moeilijke etappes van de voorgaande dagen moesten Willems en Van Pelt weer naar voren zien te komen. “Dat is deels gelukt, maar deels ook niet”, lacht Willems. De voorlaatste etappe was 154 kilometer lang en bestond voor een groot deel uit duinen. “Dan denk je dat het wel meevalt, maar ze geven je deze rally echt niks cadeau. Met name de eerste 100 kilometer was het bizar, daarna viel het wel mee. Het zag er schitterend uit, maar om het flauw te zeggen vond ik het pittig.”

De Toyota Hilux heeft nog wat cosmetische schade overgehouden aan de crash van twee dagen geleden, maar werkt verder – zoals eigenlijk altijd - uitstekend. “We zijn niet moeders mooiste, maar het is allemaal wel functioneel. Alles werkt prima en gaat naar behoren. Wat je ziet is wat bodywork, maar de auto zelf doet het prima. We hebben er wat dat betreft helemaal geen last van.”

Zondag rijden de deelnemers nog 414 kilometer naar Dammam, 136 daarvan tellen mee voor de wedstrijd. “We gaan een stuk langs het strand”, weet Willems. “Het is niet zo heel ver, het is de laatste etappe. Het zal wel mooi zijn, maar vooral de mensen die aan de kant staan te kijken. Op stranden ben ik altijd heel voorzichtig, we hebben er een paar jaar geleden een flinke crash gezien.”