14 januari 2023

Etappe 13: Shaybah > Al-Hofuf

[update 13:10] De mannen zijn inmiddels een half uurtje geleden de finish gepasseerd, een kwartiertje achter Dave Klaassen en Tessa Rooth van het Daklapack team. Nu op naar het bivak, nog een keertje sleutelen en klaarmaken en dan morgen de laatste etappe naar Dammam. En dan is het ten einde. Maargoed, we zijn er nog niet, ook vandaag zijn er weer deelnemers die alles in het spreekwoordelijke water zien vallen en die de rally niet fatsoenlijk ten einde kunnen brengen. Wat dat betreft is het pas over als je over het podium rijdt en die medaille omgehangen krijgt. Later meer over deze dag! 

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
43 243 WILLEMS (NLD) 04:04:18 + 01:38:01

[update 11:30] Het gaat allemaal mooi vandaag, zo te zien vliegen Maik en Rob gewoon niet door de duinen heen maar ze komen er wel. De Hilux is gisteren en vannacht weer in orde gemaakt, wij zijn geen fabrieksteam dus er staat geen hele nieuwe auto in een nachtje maar wel eentje die weer prima mee kan. Om onze Jan maar even te quoten: "We hebben er het beste van gemaakt, ze zullen er vandaag met de proef normaal hun dingen kunnen doen."

WP2 (km 78)

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
43 243 WILLEMS (NLD) 02:18:47 + 00:59:40

De laatste dag in het Empty Quarter is aangebroken. Nog 'even' door de duinen, hopelijk met een auto die er weer wat knapper uitziet dan de afgelopen dagen al was er wel heel veel te doen. Het meeste is cosmetisch en niet allemaal even belangrijk maar als er wat minder stof en zand naar binnen waait is dat natuurlijk wel heel prettig. Het ziet er naar uit dat het weer een volle dag in het zand wordt vandaag, laat maar komen!

Verbinding Special stage
521 km 154 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
45 243 Willems / Van Pelt 10:34:30 08:34:30

Om Maik en Rob live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.