13 januari 2023

Etappe 12: Empty Quarter marathon > Shaybah

[update 15:10] En aan de finish, bijna bij het bivak al inmiddels. Goed gereden in het laatste stuk en nauwelijks tijdverlies meer geleden ook. Later meer!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
44 243 WILLEMS (NLD) 04:53:40 + 02:57:19

[update 13:30] Wat er precies gebeurd is horen we vast later, maar Maik en Rob hebben ook vandaag weer de rode lantaarn bij de auto's beetgepakt en flink wat tijd verloren. Inmiddels zit de gang er weer prima in en zouden ze binnen een uur aan de finish moeten verschijnen. Mits er niets geks gebeurd natuurlijk. We horen de verhalen later wel weer!

WP4 (km 156)

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
44 243 WILLEMS (NLD) 04:15:36 + 02:44:27

[update 10:10] Maik en Rob zijn onderweg, en het gaat helemaal niet verkeerd. Maik vertelde gisteren al dat de auto gewoon in orde is, dus er is ook geen reden om niet door te rijden (behalve het ontbreken van een voorruit dan, maar okee). Ze zijn ongeveer de laatste auto op de proef maar dat overleven ze wel. Op naar het volgende meetpunt!

WP1 (km 42)

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
42 243 WILLEMS (NLD) 01:00:43 + 00:36:37

Vandaag gaat het duidelijk niet alleen over het terrein, de afstand en de route maar ook om de omstandigheden. Geen voorruit en het plaatwerk wat met duct tape en tie wraps aan elkaar hangt. Hiervoor hebben de mannen trouwens standaard een set crossbrillen bij (of skibrillen, lijkt erop) dus die zullen de hele dag op zijn om in ieder geval wat te kunnen zien. In het bivak van Shaybah zitten in ieder geval 3 mannen te wachten om de auto weer een beetje netjes te maken, maar dan moet hij er wel eerst zijn... Het lijkt erop dat er technisch niet veel aan de hand is en vooral veel plaatwerk kapot of missend is. De rolkooi is in orde en de rest werkt ook allemaal, dat was ook te zien aan de doorkomsttijden toen de mannen eenmaal weer op pad waren want die waren prima.

185 km door het Empty Quarter vandaag. Maik en Rob zullen rustig aan doen want aankomen is voor ons veel belangrijker dan klassement (voor het geval u daaraan twijfelde). In het T1.1 klassement staan de mannen trouwens nog 2e van 5 overgebleven auto's, maar de voorsprong van 30 seconden op de nummer 3 is niet heel ruim. Dat geeft ook niks, als ze in Shaybah aankomen is dat gewoon ook weer een overwinning. Veel zand weer op het programma, het grootste deel van de verbinding zit na de special en de start is redelijk vroeg dus hopelijk ook op tijd binnen - er is genoeg te doen voor Werner, Jan en Hinze.

Verbinding Special stage
191 km 185 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
43 243 Willems / Van Pelt 10:48:30 08:48:30

Om Maik en Rob live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven opĀ deze LIVE pagina.