18 januari 2014

Etappe 13: La Serena - Valparaiso

[update 19:00] De mannen zijn bijna binnen, nog een klein stukje en dan hebben ze het voor elkaar. Hier de doorkomsttijd van het laatste meetpunt, ze rijden zelfs op een nette 28e plek op het moment. Vooraan is de vraag wie er nu wint, De Rooy heeft voorlopig alsnog gewonnen, maar de nummer 2 Karginov schijnt een gecrashte Mini geholpen te hebben waardoor hij tijd gecompenseerd zou kunnen krijgen. Ook was er nog spanning in de vorm van de gebroken ketting van Robert van Pelt, zoon van onze RAV navigator Rob van Pelt. Hij heeft de finish gehaald, als allerlaatste, en de vraag is of hij nog steeds het kistklassement wint of dat straftijd roet in het eten gaat gooien. Een antwoord op al deze zaken volgt hopelijk snel. Nu even wachten op de finish van de GINAF, helaas is er momenteel geen live uitzending door de Chileense televisie.

WP4

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
28 546 OFFRINGA (NLD) 02:20:18 + 00:20:52

Vandaag gaan we naar de finish van Le Dakar 2014. Desondanks nog ruim 500 km rijden, maar de special is slechts 157 km lang. Veel spannende dingen verwacht ik daar niet, ondanks dat de organisatie weet te melden dat er veel grote cactussen in het gebied staan. Toch is het belangrijk om scherp te blijven, want elk jaar zijn er toch deelnemers die zich laten verrassen en uitvallen in de allerlaatste proef. 

Het hele podiumgebeuren is 's avonds in Valparaiso, daardoor is het behoorlijk laat in Nederland om dat te volgen. Het tijdschema staat hier, vergeet niet om 4 uur op te tellen voor het tijdsverschil. Tegen de avond zullen er ongetwijfeld enkele livestreams opduiken waar het spektakel te volgen is, deze worden dan ook hier vermeld. Hieronder nog een foto van het bivak in La Serena, linksonderin is het oranje te zien van het Bastion Hotels Dakar Team.

foto: dakar.com

Onderaan weer de kaartjes van de route van vandaag, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

  Verbinding Special stage Verbinding
GINAF 122 km 157 km 256 km

 

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
36 546 Offringa / van Eikeren / Zoetaert 12:07:30 16:07:30

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.

Route 

Profiel