10 januari 2023

Etappe 9: Riyadh > Haradh

[update 16:30] FINISH! Het heeft even geduurd maar ze zijn er, laten we het daar maar op houden. Maik en Rob reden 4 uur langer dan de winnaars vandaag, voor hetzelfde inschrijfgeld dus dat is eigenlijk gewoon bonus. Lijkt erop dat we ook nog 1h05m aan straftijd hebben gekregen. Later meer!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
46 243 WILLEMS (NLD) 08:12:42 + 05:07:28

[update 16:00] Het gaat goedkomen hoor, het laatste meetpunt is gepasseerd en nu alleen nog naar de finish. Het lijkt erop dat een hoop tijd verloren is in een grote modderpoel op km 130, precies waar Maik en Rob lange tijd stil stonden en ook een hoop trucks samen met hen. Dus daar zullen ze ook wel hebben staan tobben. Nog even wachten en dan komen de verhalen vanzelf binnenrollen.

WP8 (km 318)

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
46 243 WILLEMS (NLD) 06:37:17 + 03:51:41

[update 13:30] Het gaat niet van harte vandaag. Tussen WP3 en WP4 is weer veel tijd verloren, en dat leek op een punt waar ook veel vrachtwagens vast stonden en soms nog staan. Dat lijkt ofwel lastige navigatie, ofwel helemaal kapot gereden. Duidelijk is dat sommige deelnemers achter Maik en Rob daar geen problemen hadden. Ook nu na WP4 zijn de mannen een stukje verkeerd gereden is te zien op de kaart, maar lijken nu het juiste spoor weer gevonden te hebben. Hopelijk is dat de laatste tegenslag vandaag, anders wordt het toch weer in het donker binnenkomen. Qua tijd zouden ze nu ongeveer halverwege moeten zijn, al hebben ze dus al 2 uur verloren op dit moment. Dat zou betekenen dat ze in ongeveer 2 uur aan de finish zouden kunnen zijn als er niets tegenzit. 

WP4  (km 163)

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
48 243 WILLEMS (NLD) 03:36:59 + 02:02:06

[update 11:00] WP2 is behaald, maar er is wel wat tegenslag. Waar Maik en Rob een mooie 41e tijd reden op WP1 en fysiek al 6 man in hadden gehaald, is dat daarna gelijk weer ongedaan gemaakt. Maar ze rijden weer, en dat is het belangrijkste. We horen later wel wat er was, half uurtje verloren en volle bak door naar WP3!

WP2 (km 85)

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
45 243 WILLEMS (NLD) 01:40:44 + 00:45:48

En daar mogen we weer! Gelukkig hebben we in de eerste week geen hele gekke dingen meegemaakt waardoor we gewoon ons programma af konden werken op de rustdag. De eerste etappe na de rustdag is met 358 km de langste van de etappes die nog komen, en uiteindelijk hopen we in Haradh te belanden. Vandaag verwachten we onder andere door wadis (dat zijn drooggevallen riviertjes) heen te trekken en ladingen ravijnen waar we dus een beetje extra moeten opletten. Het zal redelijk snel gaan vandaag al hebben we dat natuurlijk zelf in de hand.

Van het pad afraken en last krijgen met navigatie kan altijd gebeuren, maar vandaag ligt dat gevaar zeker op de loer. We krijgen ook weer een mooie selectie aan duinen voorgeschoteld en daar genieten we altijd van. Dit is ook ongeveer alles wat we weten over de route van vandaag, misschien leuk om te vertellen dat we tegenwoordig niet meer een roadbook krijgen overhandigd waar alles al in staat, maar die is tegenwoordig digitaal en wordt pas vlak voor de start beschikbaar. Zoals Rob gisteren al zei, het heeft geen zin om er veel over na te denken, je zet 's ochtends de tablet aan en dan zie je het wel. En zo zal het ook vandaag wel weer zijn. De starttijd is niet al te laat vandaag dus hopelijk weer voor het donker terug bij de mannen in het bivak van Haradh. 

Verbinding Special stage
328 km 358 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
47 243 Willems / Van Pelt 11:00:00 09:00:00

Om Maik en Rob live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.