7 januari 2023

Etappe 7: Riyadh > Al Duwadimi

[update 13:55] En daar zijn ze alweer, mooie tijd. Nu is er precies 2 uur beschikbaar voor Jan, Hinze en Werner om de nodige service te verlenen. Het lijkt erop dat de mannen niet al teveel hebben meegemaakt en dat is natuurlijk wat anders dan wanneer er een crash is geweest. We staan er klaar voor!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
41 243 WILLEMS (NLD) 04:17:53 + 01:11:30

[update 13:00] De snelheid lijkt behoorlijk hoog te liggen vandaag, Maik en Rob zijn goed onderweg en noteren een mooie 42e tijd op WP5. Helaas hebben we ook te horen gekregen dat Erik van Loon gecrasht is en uit de rally. Hij is naar het ziekenhuis, maar alles is wel in orde met hem. 

WP5 (km 244)

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
42 243 WILLEMS (NLD) 03:06:44 + 00:49:45

En daar gaan we weer, nu dan toch naar Al Duwadimi. Inmiddels heeft de organisatie ook bedacht hoe het morgen gaat, en we gaan een soort van marathonetappe krijgen. 'Een soort van' omdat het nogal last minute is en je wel een beetje zou willen voorbereiden op een marathonetappe (vooral de topteams). Dus we krijgen een soort middenweg, na de finish van de special is een servicepark waar de teams 2 uur service mogen verlenen, daarna rijden we door naar het bivak in Al Duwadimi (wat dus nog te nat is om iedereen te ontvangen). Daar mag dan vervolgens niet meer aan de voertuigen worden gewerkt.

Morgen rijden we dus de etappe die gepland stond voor vandaag, en vandaag de etappe die voor morgen stond. Ook de etappe van morgen wordt nog met 128 km ingekort tot 345 km, maar daarover later meer. De etappe van motoren en quads is vandaag afgelast door de omstandigheden op de route, en daardoor is de start van de auto's en trucks eerder. Die is vervolgens weer met een half uur vertraagd, en hieronder is de uiteindelijke starttijd wel correct. De proef van vandaag belooft ook weer niet eenvoudig te zijn, veel buiten de gebaande paden en dus is navigatie erg belangrijk. Ook staat er weer zand en duinen op het menu. En uiteraard is het vandaag belangrijk om extra voorzichtig te zijn met het materiaal omdat er maar weinig service mogelijk is.  

Verbinding Special stage
528 km 333 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
46 243 Willems / Van Pelt 11:27:39 09:27:30

Om Maik en Rob live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.