3 januari 2023

Etappe 3: Al-'Ula > Ha'il

[update 16:10] Inmiddels wordt iedereen van de proef gehaald en het lijkt er sterk op dat Maik en Rob bij WP7 al uit de route zijn gehaald. Wat er precies met de tijdwaarneming gaat gebeuren is een beetje onduidelijk, maar op WP7 hadden ze een inmiddels 48e tijd staan. Het is nog uren rijden naar het bivak overigens, de verbinding was helemaal na de etappe. In het bivak is het trouwens een enorm natte bende, er zijn ook al wat beelden uit de proef waar halve rivieren doorwaad moesten worden. Jan hoopt op een droog moment om de tent op te zetten maar of dat er gaat komen...

[update 14:30] Even een ochtendje afwezig, dus even geen updates. Nu dan een wat grotere. Maik en Rob hadden een mooie startpositie, het lijkt dat ze eerst wat tijd verloren hebben maar inmiddels stabiel rondrijden achterin de top 50. Echter, de weersomstandigheden zijn blijkbaar dusdanig dat de helikopters niet kunnen vliegen. Dat heeft ervoor gezorgd dat de organisatie de etappe heeft geneutraliseerd bij km 378 (WP8). Van daar is een aangepaste route die over de weg naar het bivak leidt. De oranje Bastion Hilux is nog onderweg maar zal daar binnen afzienbare tijd aankomen.  

WP7 (km 335)

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
47 243 WILLEMS (NLD) 04:25:24 + 01:28:29

Weer een lange dag vandaag, nog langer dan gisteren met 447 km tegen de klok. Volgens racedirecteur David Castera zitten in de etappe van vandaag misschien wel de mooiste 50 km van de rally. Waarschijnlijk heeft niemand de tijd om daar eens goed naar te kijken door de etappe, maar op de beelden op televisie zien we er ongetwijfeld wat van terug. 

In tegenstelling tot de afgelopen dagen moeten Jan, Werner en Hinze de hele boel ook weer inpakken en door naar een volgend bivak, nu in Ha'il. Dit jaar best wat lussen op de planning waar het bivak op dezelfde plaats blijft. Ha'il is ook zo'n plaats, daar blijven we 3 nachten en dus ook 3 etappestarts. Voor de mannen van de assistentie aan de ene kant leuk omdat ze ook eens bij de start van de proef kunnen kijken, maar het haalt ook het ritme er weer uit. 

Verbinding Special stage
221 km 447 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
43 243 Willems / Van Pelt 11:49:00 09:49:00

Om Maik en Rob live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.