31 december 2022

Proloog: Sea Camp > Sea Camp

[update 11:45] Maik en Rob zijn stabiel begonnen, zelfde finish positie als gestart en geen gekke dingen meegemaakt in die kleine 10 minuten. Dat is niet van iedereen te zeggen, collega Erik van Loon is al gerold. Dat heeft hem nog geen 7 minuten gekost maar wel een hoop schade natuurlijk. 

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
46 243 WILLEMS (NLD) 00:09:38 + 00:01:38

Het gaat nu echt beginnen! Vrijdag hadden we eigenlijk al niet veel te doen omdat onze keuringen al klaar waren, en ook vandaag blijft het bij slechts 13 km om de startvolgorde van de echte eerste etappe te bepalen. Ook hebben we het traditionele startpodium, al is dat nu zonder publiek hier bij het Sea Camp. Daarna start dus gelijk de proloog. 

Gisteren mochten alle deelnemers die proef al verkennen en eigenlijk is het een soort vlakgeschoven baan vlakbij het Sea Camp. Dat betekent dan ook dat de gemiddelde snelheid hoog zal liggen en Maik en Rob ongetwijfeld niet veel meer dan 10 minuten nodig zullen hebben om de auto weer bij de GINAF te parkeren. 

Maar dat betekent niet dat het niets voorstelt. Zelfs bij de shakedown, het rondje testen of alles wel werkt, zijn er al een aantal deelnemers gevallen of gecrasht waardoor ze niet eens aan de start verschijnen. Een ongeluk zit - zeker bij Dakar - in een klein hoekje. En zoals Maik eerder al op liet tekenen, “Iedereen zegt dat ze rustig gaan beginnen, maar zodra de vlag valt gaat het om de knikkers. Dan heeft iedereen een rode waas voor de ogen en gaat het er vol op. Ik hoop dat ik mezelf in ieder geval kan inhouden.”

Verbinding Special stage
0 km 13 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
46 243 Willems / Van Pelt 11:52:00 09:52:00

Om Maik en Rob live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina. Hieronder ook nog een livestream van het startpodium.