14 januari 2022

Willems genoot van Dakar Rally: “Het was geweldig”

Voor de zesde keer heeft Maik Willems de finish van de Dakar Rally gehaald. Vrijdag kwam hij in Jeddah langs het finishpodium om een medaille op te halen en de veertigste plek in het klassement veilig te stellen. De routinier kijkt met een voldaan gevoel terug op twee weken Dakar in Saudi-Arabië.

Vooraf was het menu duidelijk: deelnemers van de 44ste Dakar Rally zouden in twee weken zo’n beetje alles op hun bord krijgen wat gastland Saudi-Arabië te bieden heeft. Het scheelde niet veel, erkende Willems aan de finish van de twaalfde etappe. “Er werd van alles beloofd en dan zit alles er wel in, maar nu was het aanbod wel heel ruim. Ik vond het een schitterende Dakar en met name de tweede week hebben we een paar fantastische dagen gehad. Alles wat erin moet zitten hebben we gehad. Dat is geweldig en het motiveert weer voor jaren.”

Willems begon behouden aan het begin van de rally, maar vond langzaam maar zeker steeds beter zijn draai. Zo werd een positie in de top-vijftig uiteindelijk een veertigste plaats in het eindklassement bij de auto’s. “We kunnen het nog een beetje, dus dat is lekker om te weten”, constateerde Willems met een lach. Hij voegde vervolgens toe: “Ik moet wel zeggen dat er ontzettend hard gereden wordt. Het materiaal is allemaal ontzettend goed, er rijden geen knutselprojecten meer tussen. Er wordt gewoon heel hard gereden. Ik heb echt wel m’n best gedaan, maar meer zit er niet in. Op een gegeven moment moet je de risico’s ook niet nemen, het moet leuk blijven.”

Met het finishen van de Dakar Rally heeft Willems naar eigen zeggen het eerste goede voornemen van dit jaar weer afgevinkt. “Die hebben we binnen, het zit er weer op. We hebben er puur van genoten, het was geweldig.”