13 januari 2014

Etappe 8: Salta - Calama

[update 10:10] Het verlossende woord kwam vannacht binnen om een uur of half 3. De vertraging van gisteren heeft nog te maken met de problemen van etappe 7. Monteurs hebben alles gedaan wat ze konden om het carter dicht te krijgen, want er is geen nieuwe voorradig. Helaas bleek hij toch nog te lekken, dus onderweg hebben de mannen 3x moeten stoppen om bij te vullen. 

Uit de cabine na de proef: "We rijden nog, en daar gaat het om. We gaan het nu met compressorslang proberen, hopelijk lukt dat wel. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen." Kornelis, Mike en Werner zijn vastbesloten om de truck in Valparaiso te brengen om zo de Bastion Hotels eer hoog te houden en hen kennende zullen ze alles doen wat mogelijk is om dat te halen. De finishtijden van gisteren heb ik niet kunnen vinden, maar ze zijn gefinisht als 49e. In het klassement staan ze nog netjes 41e, helaas wel laatste bij de Nederlandse trucks door alle vertraging.

[update 23:40] Beetje spannende avond, de mannen in de GINAF zijn een uur later gestart dan gepland, en hebben al aardig wat tijd verloren in de etappe. Op het moment is mij niet bekend wat er aan de hand is, maar het kan nog wel eens een lastige etappe worden. Dat is deze overigens in principe niet, maar als er problemen zijn kan het nog weleens een flinke dobber worden. Morgenochtend het laatste nieuws, hopelijk met finishtijden. Op dit moment zijn de mannen net voorbij WP3 en zijn ongeveer de laatsten op de proef. De snelheid zit er wel gewoon in op het moment dus ik ga er vanuit dat er geen grote problemen zijn.

WP4

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
49 546 OFFRINGA (NLD) 03:34:39 +01:58:50

Dit is de dag dat Argentinië verlaten wordt en de mannen richting Chili gaan. Ook komen we de motoren en quads weer tegen, die gisteren op een warm welkom mochten rekenen in Bolivia. Veel kilometers ook weer vandaag, voornamelijk in de eerste verbinding van 522 km lang. Hierdoor is de start van de etappe relatief laat, ook voornamelijk omdat auto's en trucks op het moment niet door elkaar heen starten.

Onderaan weer de kaartjes van de route van vandaag, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

  Verbinding Special stage Verbinding
GINAF 522 km 302 km 0 km

 

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
40 546 Offringa / van Eikeren / Zoetaert 14:26:00 18:26:00

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.

Route

Profiel