4 januari 2022

Kortere dag komt Willems wel uit: “Hebben aardig op onze donder gehad”

Met een iets kortere derde etappe van Dakar 2022 kon Maik Willems wel leven, de voorgaande dagen waren toch wel pittig geweest. Dinsdag zat er iets meer afwisseling in het parcours en raakte Willems verwikkeld in een lang duel met collega Gert-Jan van der Valk.

De etappe van dinsdag had een special van slechts 255 kilometer waar ook weer wat andere elementen de kop opstaken. “Het was een prima dag, vooral aan het eind zat de afwisseling weer wat zand en kregen we nog wat leuke duinen”, vertelde Willems aan de finish, die hij op de 57ste plaats bereikte. Ik denk dat we in het klassement wel wat plekken goed hebben kunnen maken. We hebben wel wat auto’s zien staan, maar in de tweede week gaat het wat dat betreft gebeuren. Nu moet je geen plekken verliezen, geen rare dingen doen.”

Willems nam wat dat betreft geen risico’s in een proef die door sommigen omschreven werd als een hele gevaarlijke. Wel was het de hele dag stuivertje wisselen met een Nederlandse collega. “We zaten in een mooi duel met Gert-Jan van der Valk, hij rijdt met die SSV in de duinen wat makkelijker en in de tussenstukken ben ik weer wat sneller”, vervolgde Willems. “We hebben elkaar vandaag wel vier of vijf keer ingehaald en op het laatste stuk had ik hem te pakken en kregen we een lekke band. Dan ben je daar toch aardig mee bezig, we zijn de dag wel doorgekomen. We kunnen er goed om lachen.”

De voorgaande dagen waren behoorlijk slopend voor Willems en er zitten ook nog wel wat lange dagen aan te komen tot de rustdag van zaterdag. Dat de proef dinsdag iets korter was, kwam wat dat betreft wel aardig uit. “Ik heb het niet zo in m’n hoofd, maar we krijgen nog wat lange etappes en een dag dat de motoren de ene proef rijden en wij de andere. Ik vond het jammer dat het geen lange dag was, maar we hebben twee dagen behoorlijk op onze donder gehad. Wat dat betreft is het lekker dat je met het oog op nog meer van die lange dagen even eentje hebt waarin het meevalt. Dat is ook wel fijn.”

Woensdag staat de langste klassementsproef over een afstand van 465 kilometer op het programma.