2 januari 2022

Etappe 1B: Ha'il > Ha'il

[update 18:20] Heel geweldig is het niet, maar Maik en Rob zijn weer binnen. Helaas 4 uur achterstand opgelopen door wat trammelant in de staart van de etappe. Ze kunnen nu onderweg terug naar het bivak in Ha'il, en tot die tijd is het nog even gissen wat er gebeurd is. Daarover later meer!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
58 277 WILLEMS (NLD) 07:18:28 + 03:58:31

[update 15:30] Vandaag gebeurt er veel op de route, vooral rond km 265. Daar zijn veel toppers al de weg kwijt geweest en verloren veel tijd. Maik en Rob zijn daar op dit moment aan het rijden en ook zijn gaan er niet vlekkeloos doorheen. Het is nog even afwachten hoeveel tijd de mannen gaan verliezen, maar op het laatst gepasseerde meetpunt hadden ze een 51e tijd en een achterstand van ruim een uur. 

PK240 

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
51 277 WILLEMS (NLD) 03:17:54 + 01:02:06

We zijn in het noorden van het land, en daar is het 's avonds fris. Het heeft gisteren zelfs geregend... Geen moment om nog even lekker met een klapstoeltje buiten naar de sterren te kijken, maar gewoon het liefst al in de slaapzak want koud. Het bivak verplaatst vandaag niet, en dat betekent dat Jan, Werner en Gert-Jan vandaag alle tijd hebben om te wachten tot Maik en Rob terug zijn. De rally is amper begonnen dus er is nog niet veel bij te slapen of om achterstallige zaken op te lossen, dus vandaag is dan toch een beetje duimen draaien.

De etappe van vandaag is wel gelijk lekker lang, 333 km door het bergachtige gebied rondom Ha'il. Er is een beetje zand in de programmering maar vooral paden op hoogte. Het lijkt erop dat het vooral een dag voor Rob wordt, met veel navigatiespelletjes. Maar we zullen het zien, gisteren is een mooie startplaats veroverd en het is natuurlijk de bedoeling dat de mannen elke dag langzaam naar voren tokkelen. Kleine kanttekening, vandaag starten de SSVs, light prototypes, auto's en trucks allemaal door elkaar heen. Dat betekent dat er al 20 trucks over de proef zijn geweest als Maik en Rob starten, dus het zal niet makkelijk zijn.

Verbinding Special stage
181 km 333 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
57 277 Willems / Van Pelt 12:38:00 10:38:00

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina