1 januari 2022

Willems tijdens korte Dakar-proloog direct in zijn element

Het was een bijzonder kort proeverijtje van alles wat nog komen gaat, maar Maik Willems was op nieuwjaarsdag direct in zijn element tijdens de proloog. Met de 57ste tijd en een nat pak keek Willems tevreden terug op de openingsproef van de Dakar Rally 2022.

Het proefje van negentien kilometer was voorbij voordat Willems en zijn navigator Rob van Pelt er erg in hadden, maar het voorgeschotelde parcours kon wel op goedkeuring rekenen. “De kop is eraf, van dit jaar en van de Dakar”, begon Willems zijn verhaal. “Het was wat betreft de lengte echt een proloog, maar wel een hele mooie. Veel zand en gedoe, ik ben zeiknat van het zweet. Wat dat betreft was het wel werken in dat kwartiertje. Maar het was geweldig.”

In de eerste kilometers van deze Dakar zaten zo’n beetje alle ingrediënten voor een goede rally: zacht zand, duinen en nog meer gedoe. En dus waren Willems en zijn navigator Rob van Pelt direct in hun element. “De auto was weer goed en de navigator deed het ook fantastisch”, vervolgde Willems met een lach. “Het is natuurlijk heerlijk om er weer te zijn, dit weer mee te mogen maken. Het is zo leuk.”

Het resultaat was naar verwachting. Willems klokte de 57ste tijd op 4.54 minuten van dagwinnaar Nasser Al-Attiyah. Na de korte proef moesten Willems en Van Pelt nog zo’n 600 kilometer naar het bivak van Ha’il rijden. Daar wacht het podium voor de openingsceremonie, maar ook de start van de etappe van zondag. “Hier blijven is ook niets, we hadden het niet te kiezen. Laten we maar gauw naar het bivak rijden, dan hebben we onderweg wat te doen.”

Zondag staat de eerste lange etappe op het programma met een special stage van 334 kilometer. Start en finish zijn in Ha’il.