19 maart 2020

Morocco Desert Challenge verplaatst naar september

Volgende maand stond al een tijd omcirkeld in onze agenda, dan is de Morocco Desert Challenge en dat is al jaren een vaste waarde in onze agenda. Inmiddels is bekendgemaakt dat de rally uitgesteld zal worden in verband met het coronavirus, wat misschien geen hele grote verrassing is na de enorme lijst afgelastingen van de afgelopen tijd. Ook op rallygebied dus, nadat eerdere rally's als de Carta Rallye, Tuareg en Abu Dhabi Desert Challenge al werden afgelast of uitgesteld is de MDC de volgende. Hieronder het officiële bericht:

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september.

Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid van onze deelnemers en onze medewerkers.

Nu moeten we ons vooral concentreren op onze dierbaren en onze verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en voor anderen. Samen hebben we één doel: dit virus, dat de wereld op zijn kop zet, overwinnen.

De Morocco Desert Challenge zal daarom verzet worden van april naar september. De nieuwe data, bevestigd door de Marokkaanse Federatie, zijn 17 tot 26 september, met de keuring in Agadir op donderdag 17 en vrijdag 18 september en de rally zelf van 19 tot 26 september.

Hou het veilig, blijf gezond en blijf thuis.

Met welgemeende groet,
Gert”