14 januari 2020

Etappe 10: Haradh > Shubaytah

[update 19:00] Tegen alle verwachtingen in was het dan toch een korte etappe vandaag. Niet omdat we het verkeerd hadden ingeschat, maar omdat een groot deel is afgelast. Er gingen ook zoveel mensen de mist in in het eerste deel dat de organisatie niet genoeg hulptroepen beschikbaar had om iedereen te helpen. WP4 werd vandaag het eindstation, de overige kilometers werden over de weg afgelegd naar het marathonbivak.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
37 359 WILLEMS (NLD) 02:42:33 + 00:38:50

Het eerste deel van de marathonetappe vandaag. Geen fatsoenlijk onderhoud vanavond, Maik en Rob kunnen niet meer repareren dan wat ze achterin de Hilux mee kunnen nemen. En dan ook nog eens 534 km te sturen dus voldoende mogelijkheden om kapot te rijden. Maik en Rob hebben tot nu toe laten zien dat ze goed voor de auto kunnen zorgen en dan zou er geen probleem moeten zijn. 

Tegelijk lijkt het erop dat morgen dan toch de dag gaat worden waar iedereen een beetje bang voor is. Enorm lang, zelfs voor de toppers. Dus met grote kans om veel tijd te verliezen. Grote duinensecties in het begin en eind van de etappe gaan hier zeker een rol in spelen. Maar, belangrijk om ook niets mee te maken. Als je rolt, of lang vast komt te zitten, is er geen assistentieteam om te helpen. Maar Maik en Rob zijn wel wat gewend, als het loopt zoals het hoort parkeren ze de Hilux in het marathonbivak en hoeft er eigenlijk niets te gebeuren. Morgen zien we hoe het echt is gegaan.

Verbinding Special stage
74 km 534 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
38 359 Willems / Van Pelt 09:31:30 07:31:30

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina