12 januari 2020

Etappe 8: Wadi Al-Dawasir > Wadi Al-Dawasir

[update 13:30] Ook vandaag ging het niet langzaam, de mannen zijn alweer even binnen. Onderlinge verschillen zijn klein, het lijkt erop dat de moeilijkheidsgraad ook wel weer meeviel vandaag. Later meer!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
39 359 WILLEMS (NLD) 05:04:28 + 01:16:05

Het overlijden van Paulo Gonçalves in de zevende etappe heeft de organisatie ertoe bewogen om de achtste etappe te annuleren voor motoren en quads. Voor auto's, SSV en trucks gaat deze wel gewoon door dus wij worden aan de start verwacht. Weer een lange special, 474 km. Voordeel voor de assistentie is dat het bivak blijft staan en er dus een extra daagje rust is. De route gaat verder naar het zuiden, waar we berglandschappen zullen vinden, maar ook ravijnen en allerlei kleurcontrasten. Zwarte stenen op wit zand bijvoorbeeld, maar dat betekent in ieder geval dat je ze goed ziet. 

Ook staat er een vlakte van 40 km op het programma waar je dan lekker vol gas overheen kunt. Maar eerlijk gezegd hebben we de afgelopen dagen al heel veel hoge snelheidsstukken gehad, daar winnen wij het niet op. Is ook geen aardigheid aan, iedereen kan het gaspedaal vol intrappen. Gelukkig komen er ook nog wat duinen langs!

Verbinding Special stage
240 km 474 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
38 359 Willems / Van Pelt 08:54:30 06:54:30

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina