11 januari 2020

Surfend door Saudi Arabië

Met een kleine 480 km aan special stage en 360 km aan verbinding was de zesde etappe een lange. Maik verwachtte een traditionele  afknijper voor de rustdag, maar dat viel uiteindelijk mee: "Lang was het wel, maar geen echte afknijper. We begonnen om 9 uur en finishten om 7 uur, dus dat viel mee."

Maik vertelt verder: "De special was schitterend, bijna allemaal duinen, iets wat je zelden meemaakt. Ze waren echt in de aanbieding vandaag! En duinen van de vriendelijke soort, niet te heftig, goed voorspelbaar, zodat je uren heerlijk kon surfen: de ene kant omhoog, boven zo lang mogelijk evenwijdig aan de toprand blijven rijden, over de kam heen en dan weer aan de andere kant langs de rand rijden en weer omlaag, het volgende duin opzoeken en dan weer opnieuw.

Het is tot nu toe wel meer een rally van snelheid dan van hele moeilijke technische zaken. Het aantal uitvallers is beperkt, zeker als je het vergelijkt met de afgelopen editie in Peru: na week 1 was bijna de helft naar huis. In de top zie je ook de factor snelheid terug: de buggies (Mini) zijn wat in het voordeel ten opzichte van 4x4 (Toyota), maar dat kan in week 2 weer helemaal anders zijn."

Vandaag is het de rustdag. Ten eerste wordt de auto piekfijn in orde gemaakt. De auto heeft de eerste week nauwelijks iets te lijden gehad, dus vanochtend is dat wel klaar. Verder gaan we nog wat huishoudelijke klussen doen, wassen , alles weer ordentelijk bij elkaar rapen en dat soort zaken.

Vanmiddag maar eens in Ryadh kijken, maar dat zal wel loslopen: volgens Tripadvisor is de belangrijkste bezienswaardigheid een winkelcentrum...

Morgen weer aan de bak: dan gaat de rally het Empty Quarter in. De naam zegt het al: meer dan een miljoen km2 woestijn, zonder iets.
We verheugen ons erop!

Foto's: Fotop