9 januari 2020

Etappe 6: Ha'il > Riyadh

[update 19:00] De etappe van vandaag was wel lang, maar niet zo extreem dat de mannen de nacht in de woestijn hoeven door te brengen. De finish van de special is (alweer even) behaald, maar er is natuurlijk nog een behoorlijke verbinding te rijden voor Riyadh bereikt is. Daar wacht de assistentieploeg en kan de rustdag beginnen. 

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
43 359 WILLEMS (NLD) 06:07:25 + 01:40:08

Enorm lange dag voor de boeg, niet alleen door de etappelengte van maar liefst 478 km maar ook nog eens 350 km aan verbinding. En wat daar nog eens bovenop komt, die 478 km is alleen maar zand, zand en nog eens zand. De organisatie heeft duidelijk niet iedereen voor het donker binnen. Na deze etappe volgt de rustdag, wat eigenlijk betekent dat je bijna een etmaal langer hebt om binnen te komen. Laten we voorop stellen dat dat niet onze insteek is, want vorig jaar waren we alsnog te laat door allerlei technische ellende en was dat het begin van het einde.

Dus 100% zand en ook volledig off-piste dus zoek het maar uit. Als ik het goed herinner wordt ook deze dag het roadbook net voor de start uitgedeeld, dus Rob heeft vanavond niks te kleuren maar heeft ook gelijk geen idee hoe het er uit gaat zien. Het eerste deel van de etappe zal relatief snel zijn, en volgens de organisatie hebben bekenden van de Sahara een voordeel in dit gebied. Dat zou goed uitkomen, gezien de hoeveelheid tijd die Maik en Rob al in Afrika hebben doorgebracht. We hopen dus op een binnenkomst voor het donker zodat we de rustdag optimaal kunnen benutten!

Verbinding Special stage
352 km 478 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
41 359 Willems / Van Pelt 10:40:30 08:40:30

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina