7 januari 2020

Etappe 4: Neom > Al 'Ula

[update 18:30] Vandaag was een bijzondere dag, want er waren helemaal geen tussentijden zichtbaar van de #359 Hilux met Maik en Rob erin. Dit bleek te komen door een probleem met de Iritrack, het kastje wat er voor zorgt dat we iets kunnen volgen. Vroeger waren de fysieke stempelposten dan een back-up, daar kwam altijd een doorkomsttijd vandaan. Tijden veranderen, en dat gebeurde ook niet. Gelukkig waren ze niet echt kwijt en kon de organisatie ons vertellen dat ze in de buurt van auto 351 reden. Die was net achter hen gestart, en zo wisten we toch een beetje waar ze uithingen. Het leek erop dat ze ongeveer rond de startpositie reden, dus randje top 40.

Maar aan de finish bleek het anders, heren Willems en Van Pelt sprongen naar voren en finishen net achter de gebroeders Coronel op een 32e plaats. Later meer over deze dag!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
32 359 WILLEMS (NLD) 05:21:25 + 01:16:51

Vandaag is het stuivertje wisselen tussen zandvlaktes en gravelpaden, dus we kunnen wel weer wat snelheid verwachten. In de afgelopen dagen hebben we wel gezien dat door de hoge snelheid een foutje gelijk een behoorlijke duikeling in het klassement kan opleveren. Haastige spoed is zelden goed, navigatie zal weer niet eenvoudig zijn dus Rob kan ook weer goed aan de bak.

Leuk voor de toeristen onder de deelnemers, de route gaat vlak langs Nabatheische tempels dus het fototoestel mag mee vandaag. De start vandaag is iets later dan de afgelopen dagen, de mannen starten weer iets verder naar achter maar ze hebben 453 km om daar wat aan te doen. 

Verbinding Special stage
223 km 453 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
44 359 Willems / Van Pelt 11:05:30 09:05:30

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina