6 januari 2020

Etappe 2: Al Wajh > Neom

[update 13:45] Zo te zien zijn Maik en Rob uit de problemen gebleven vandaag, ze zijn gefinisht op een mooie 37e tijd. Om hen heen weer veel mensen met tijdverlies, lekke banden en andere ellende. Later meer!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
37 339 WILLEMS (NLD) 04:26:40 + 00:49:20

Vandaag gaat het verder richting het noorden langs de kust van de Rode Zee, naar Neom toe. Dat is dan ook het meest noordelijke bivak wat de rally aan zal doen dit jaar. De route zal bestaan uit snelle paden vandaag, technisch niet al te moeilijk maar navigatie wordt weer een belangrijk oderdeel van de uitdaging in Saudi-Arabië. Veel paden leiden tot verwarring welke nu de juiste is.

Deze dag is ook het eerste deel van een Super Marathon etappe voor motoren en quads, zij krijgen slechts 10 minuten om onderhoud uit te voeren vandaag. Voor Maik en Rob geldt dit dus niet, die kunnen ook gewoon bij het team terechtl Wat wel voor iedereen geldt vandaag is dat het navigatieboekje pas vlak voor de start wordt uitgedeeld. Een nieuwe poging van de organisatie om allerlei praktijken van de topteams om afkortingen in de route te vinden te voorkomen. Betekent dus dat iedereen gelijk aan de start staat, wel zo leuk. Of het verschil gaat maken gaan we zien.

Verbinding Special stage
34 km 367 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
41 359 Willems / Van Pelt 10:35:00 08:35:00

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina