4 januari 2020

De laatste dag voor het grote begin

Onze 'Overdrive' is gisteren na de scrutineering in het parc fermé geparkeerd, wat betekent dat je er niet meer bij kunt komen. Het oranje monster staat letterlijk achter het hek en dus tijd voor het team om andere bijkomende zaken te regelen.

Wat blijft er dan over? Een heleboel praktische zaken eigenlijk. Hoe regelen we internet? Gewoon een paar lokale simkaartjes kopen, maar dat is dan weer een heel gedoe met paspoorten, vingerafdrukken en dat soort zaken. Dan gebruiken we ook elk jaar satelliettelefoons omdat op de plaatsen waar we komen normale mobiele telefoons geen bereik hebben. In Zuid-Amerika wisten we wel aardig hoe het werkte, maar hier werkt het niet best. Bellen met de telefoons naar mobiel gaat, maar er verschijnen dan allerlei vreemde nummers in het scherm, dan uit Roemenië, dan uit Ierland of Duitsland. Naar een satelliettelefoon bellen of tussen 2 van die telefoons gaat niet.

We blijken niet de enige die tegen dit probleem aan loopt, maar we kunnen op dit moment er weinig aan doen. De komende dagen kijken we maar even hoe het loopt. We gaan er voorlopig maar vanuit dat we ze niet nodig hebben, dat is natuurlijk het beste

Vanmiddag hebben we het roadbook gekregen voor morgen: ziet er spannend uit, eerst 195 km verbinding, dan 317 km proef en dan nog 237 km naar het bivak, totaal dus zo’n 750 km. Gelijk een grote klap in kilometers dus, en op de proef na een kilometer of 35 de eerste duinen, welkom in Saudi Arabië!

Eind van de middag zijn we over het podium gegaan, de echte afsluiting van de voorbereidingen. Morgenochtend vroeg op, we starten om ca 07:00 uur lokale tijd. We hebben er zin in!