3 januari 2020

Technische check soepel verlopen voor Bastion Hotels Dakar Team

Vandaag stond de scrutineering op de planning voor het Bastion Hotels Dakar Team, oftewel de technische check van de auto en de officiële afronding van de administratieve inschrijving. De mannen stonden om 6:00 uur naast hun bed om vervolgens om 7:30 uur in alle vroegte aanwezig te zijn. Ze waren één van de eerste teams die op dag 2 van de keuring aan de beurt waren. Het gevolg: alles liep als een trein!

Om 12:00 uur kreeg het Bastion Hotels Dakar Team groen licht van de Dakar organisatie. Nooit eerder werd de scrutineering van de wagen zo snel afgerond, meestal zijn er wel wat aandachtspunten. Denk aan een wieluitslag van 21,2 cm i.p.v. de toegestane 21 cm. Gelukkig voldoet de Hilux aan alle reglementen en heeft het team goedkeuring gekregen om zaterdag te starten.

Op een dag als vandaag treft het team ook weer veel oude bekenden. Zo ook de Litouwer Antanas Juknevicius, die tijdens de rally van 2018 een 12e plaats wist te betalen. Maik en Rob hebben hem vorig jaar nog uit een greppel getrokken toen de coureur zich in Peru in een nare situatie begaf.

Vanavond de eerste briefing, morgen staat de podium ceremonie op de planning. Wordt vervolgd!