2 januari 2020

Dakar 2020 op het punt van beginnen

Het nieuwe jaar is begonnen, en vanaf deze plaats wensen we u en jullie allemaal een fantastisch 2020 toe! Maik, Rob, Jan, Werner en Gert-Jan hebben weinig meegemaakt van de jaarwisseling want op 1 januari waren ze al vroeg op Schiphol te vinden. Via Parijs ging de vlucht naar Jeddah in Saoedi-Arabië waar het allemaal plaats gaat vinden. Maik bericht vanuit Jeddah:

"Vanmorgen vroeg op en om 8:30 uur in de haven na zo'n 20 km door de stad. Natuurlijk waren daar weer de gebruikelijke onbegrijpelijke procedures met maar één resultaat: wachten en wachten. Gelukkig was daar uiteindelijk die reusachtige GINAF van Werner en onze straat-Hilux met daarachter de wedstrijdauto op de trailer. Ze kwamen als een koninklijk gevolg van de boot en heel belangrijk: zonder schades!

Daarna naar het werkbivak gereden, weer een 25 km verderop. Het valt ons op: Jeddah is niet alleen groot met zo’n 3,5 miljoen inwoners, maar vooral uitgebreid. Er is geen echte massale hoogbouw en daardoor zijn de afstanden groot. Ander voorbeeldje, vanavond naar een restaurant: 20 km heen en 20 km terug. De wegen in de stad zijn vaak breed, voor minder dan 4 banen doen ze het hier niet.

Na wat klussen om de Hilux perfect te maken zijn we vanmiddag voor een shakedown gegaan, ofwel een proefritje. Zo’n 50 km buiten de stad had men een ruimhartig gebied van zo’n 100 km2 uitgezet waar we konden proefrijden. Belangrijkste doel is checken of er geen gekke dingen aan de auto zijn. Conclusie: alles prima."

Morgen om 6:00 uur op, want om 7:30 worden de mannen verwacht voor de scruteneering oftewel het keuren van de auto's en ook henzelf.

Later dus meer! Volg natuurlijk ook alle actie op Twitter (@2dakar) en Instagram (@2dakar_nl)